• De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-staps-verificatie in.

Nieuwe videokaart etc.

Status
Niet open voor verdere reacties.

danieltak

Vraag maar raak
Lid geworden
14 feb 2010
Berichten
1.895
Waarderingsscore
0
Beste lezers van dit forum,

Ik ben sinds de laatste tijd flink aan het gamen, waaronder GTA V. Ik heb nog regelmatig laggspikes / freezes, en wil dit graag verhelpen met een nieuwe videokaart + toebehoren. Ik zou graag GTA V op de Hoogste settings willen spelen, zonder enkel probleem.

Dit zijn op dit moment mijn specs:

2u9lvlh.png
 
1. Zie hierboven

2. De upgrade zelf
- Wat is je maximale Budget?
300
- Wat is het hoofddoel van de pc, waarvoor wil je hem gebruiken? (bv foto's bewerken, videobewerking, 3d modelleren, games, mediacenter, muziekbewerking,...)

Gamen

- Welke software/games wil je gebruiken?
Nieuwe games op hoge kwaliteit. GTA V op Ultra
- Moeten we rekening houden met opties voor overklokken?
Als dit mogelijk is ja.

- Heb je zelf al onderdelen in gedachte of bepaalde voorkeuren voor de betreffende upgrade?
Zo nieuw mogelijk.

3. De Aankoop
- Heb je zelf een voorkeur van bepaalde (web)shop of heb je liever dat wij de goedkoopste uitzoeken?

Goedkoopste.
 
Ik vrees dat je onder de 300 euro beperkt zit tot de Geforce GTX 1060 - 3Gb of misschien de iets goedkopere merken met 6Gb (Zotac, Palit, inno3d, ...). Deze laatsten zijn dan nog beperkt in koeling dus zeker niet overclockbaar. Beter even doorsparen tot 400 euro en dan zijn de mogelijkheden al veel interessanter. Of je kan eens kijken op Marktplaats waar vaak mooie koopjes te vinden zijn van mensen die overschakelen naar een GTX 1080.
 
Is een GTX 1060 niet gewoon prima? Ben geen die hard
 
Ik ben zelf geen gamer maar dacht gelezen te hebben dat je GTA V op de hoogste FPS zou willen spelen. Maar zoals je aangeeft is een 1060 niet verkeerd (zeker de 6Gb versie).
 
Zou je een lijstje voor mij kunnen makrn voor wat ik nodig heb het te kunnen gebruiken?
 
Zoals ik reeds meldde, ik heb zelf geen ervaring met GTA V maar is al een ouder game. Dus ik denk dat je met de GTX 1060 wel toekomt. Heb je al een SSD schijf in je pc zitten of werk je nog steeds met een klassieke harddisk? SSD is aan te raden voor gaming.

Kijk eens op Marktplaats, daar staan vele GTX 1060 videokaarten te koop van nauwelijks enkele maanden oud. Ik heb via Marktplaats (2dehands.be) ook mijn GTX 1060 gekocht afgelopen weekend voor 190 euro, nieuw ongeopend in de doos.
 
ik heb vroeger 2 gtx 960s in sli gehad vergelijkbaar met 1060 GTA kan je zeker wel max(FXAA) op 1080p maar 1440p zal je net niet redden en 4k al helemaal niet. je zou ook eventueel een 2e 960 kunnen kopen 2e hands maar dat zou ik alleen aanraden als je de 4gb versies hebt en ze erg goedkoop kan krijgen.

(ga er van uit dat je scherm in al me berekeningen 60hz is)
 
De 1050ti is wel goed te doen met GTA V. Zie bijvoorbeeld:

 
Ik zit inderdaad te denken binnekort de 1060 of de 1050 aan te schaffen, maar wat zou ik hier nog meer bij moeten kopen? Voeding ofzo? Of is dit niet nodig.
 
Er zijn ook 1050 of 1060 kaarten die geen extra voeding nodig hebben, maar in eerste instantie moet je kijken hoeveel plaats je hebt in je case om een videokaart te steken, en vooral de diepte is dikwijls een struikelblok.
De videokaarten met extra voeding zijn dikwijls wel beter indien je meerdere schermen gaat gebruiken, maar dan zal de voeding van je pc waarschijnlijk ook mee moeten volgen (min 400W).
 
En je windows versie dient nog te worden bijgewerkt naar versie 1709 build 16299.98
 
Als je nu een 960 heb dan hoef je bij een GTX 1050ti geen nieuwe voeding aan te schaffen.

Kan natuurlijk wel, net wat je wilt. Geen idee wat voor voeding er precies in je systeem zit (minimum is 300 watt adviseert nvidia).
 
Kun jij dit zien als ik speccy gebruik?
 
Ik zou dus trouwens wel RAM bij moeten kopen. Heb nu DDR3
 
Met die 8Gb DDR3 ram kom je toch al een heel eind. Het verdubbelen ervan gaat niet echt iets versnellen.
 
Het is toch een DDR5?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan