• De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-staps-verificatie in.

Sticky SXSTrace.exe

Status
Niet open voor verdere reacties.

Gijs van der Veen

Junior lid
Lid geworden
10 okt 2017
Berichten
42
Waarderingsscore
0
Hallo,

Sinds kort heb ik een bestand genaamd SXStrace.exe op mijn computer staan, ik merk dat wanneer mijn pc sloom wordt en ik naar task manager ga deze heel erg veel (70%) van mijn CPU inneemt, wanneer ik een seconde kijk is hij ook ineens weg.

Ik heb geprobeerd de locatie te achterhalen maar ik heb er blijkbaar geen toegang tot, terwijl ik de administrator ben. Hij zit in C:\ProgramData\StartTileData

Ik ben nieuwsgierig naar wat het is en hoe ik hiervanaf kan komen, vooral het woord 'trace' vind ik niks, op het moment scan ik mijn hele C schijf met Malwarebytes, kijken hoever ik daarmee kom. In de bijlage heb ik een screenshot ingevoegd die laat zien hoe het eruit zine in mijn 'details'. Bij 'processen' heet het bestand 'a way out'
 

Bijlagen

  • Dinges.png
    Dinges.png
    55,5 KB · Weergaven: 10
jij heb zelf iets opgehaald want ik zie niets vermeld staan hier betreffende sxstrace… mogelijk dus een besmet bestand dat er voor zorgt dat je cpu onnodig belast word waardoor je systeem meermaals gaat vastlopen ...
 
Waarschijnlijk is het inderdaad binnengekomen met een besmet bestand, ik scan nu voor de zoveelste keer maar elke keer komen er weer dingen terug, dit is vaak na het herstarten van de pc. Ik heb meerdere schijven dus ik doe gewoon even een complete check.
 
Is jouw Windows 10 een upgrade vanuit Windows 7?

SXStrace.exe = Microsoft.
Vermoedelijk missende C++ runtime components (Microsoft Visual C++)
 
Ik heb toevallig wel mijn Windows 10 vanuit Windows 7 gekregen inderdaad. Ik zal even kijken, wel vreemd aangezien ik pas recent hiervan last gekregen heb!
 
Tijd om een schone installatie te doen met Windows 10!
Schone installatie is gedaan, het probleem is er nu niet meer. Ik heb alle belangrijke bestanden natuurlijk wel op een gescande backup gedaan, volgensmij is het goed zo. Dank voor de hulp!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan