• De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-staps-verificatie in.

Advies updates in windows 10

Status
Niet open voor verdere reacties.

lucien159

Gevestigd lid
Lid geworden
13 mei 2013
Berichten
234
Waarderingsscore
3
sinds een drietal dagen, krijg ik steeds het volgende bericht
we kunnen geen verbinding maken met de update service
is er iemand die weet wat er aan de hand kan zijn
 
heb je al de probleemoplosser gebruikt via start>instellingen >bijwerken en beveiliging >problemen oplossen >Windows update
 
Welke versie van Windows heb jij nu?
Typ winver in de zoekfunctie en druk op enter.
 
Probleemoplosser zegt dat hij het probleem niet kan oplossen
de nieuwste versie 1809
 
heb dit ook geprobeerd maar krijg steeds dezelfde melding
 
sorry, moet er toch nog iets aan toevoegen
ik heb internet via mijn hotspot van de smartphone
heeft dat er iets mee te maken
datalimiet is uitgeschakeld
 
ik heb internet via mijn hotspot van de smartphone

Is dit een tijdelijke oplossing?
Zo niet ben ik wel benieuwd hoe jij de upgrade hebt gedaan.
 
via een hotspot kan het gewoon weg nooit … lees het volgende maar eens door ..Windows updates won't download using a mobile "Hotspot" for internet connection
De volgende post in dat draadje vertelt toch iets anders:
I know this is an older posting, but the answer to your question is:
1) go to the "network and internet" control panel.
2) Under the first item, "WiFi", making sure it IS on, select "Manage Known Networks".
3) Select the named connection representing your intended connection
4) Click the "Properties" button that appears
5) Under section 4, "Metered connection" set "Set as metered connection" to off.

Download to your heart's content.
 
klopt Hans60 men kan deze schakelaar betreffende de datalimiet uitzetten en men kan zelfs aangeven hoeveel datalimiet er gebruikt mag worden dit kan zelfs onbeperkt zijn als men hier voor kiest maar al dit heeft betrekking tot Wifi en Niet tot het mobiele netwerk via een smartphone ..*want dat data limiet is afhankelijk van je abonnement ..
 
Gezien het feit dat TS pas sinds een aantal dagen deze melding krijgt ga ik er van uit dat dit vroeger wél gewerkt heeft en TS geen probleem heeft met de datalimiet op z'n abonnement. Windows weet trouwens niet of er een datalimiet op de verbinding zit en zal gewoon verbinding maken met de updateservice en hooguit bij het bereiken van die limiet de verbinding verbreken met een melding dat de update mislukt is omdat er geen data via de wifi verbinding meer doorkomt.
Ik vermoed dat bij een eerdere update de eerder genoemde instelling teruggezet is naar default.
 
Ik vermoed toch ook dat dit mogelijk kan werken via een hotspot.
Vorige maand had ik de pech dat bij werken in mijn straat de communicatiekabel gebroken werd. Mijn provider heeft me toen tijdelijk internet gegeven via mijn mobiel abonnement mar er werd me wel verteld geen te grote downloads te doen of streaming. Dus echt onmogelijk lijkt het mij niet.
 
Slim gevonden van Microsoft hé .
Als uw draadloos netwerk niet juist beveiligd is , kan iedereen via jouw draadloos netwerk zijn windows 10 systeem updaten.
Heb jij een abonnement bij je provider met een datalimiet ben je gesjareld zoals ze bij ons zeggen !
 
Ik vermoed toch ook dat dit mogelijk kan werken via een hotspot.
Vorige maand had ik de pech dat bij werken in mijn straat de communicatiekabel gebroken werd. Mijn provider heeft me toen tijdelijk internet gegeven via mijn mobiel abonnement mar er werd me wel verteld geen te grote downloads te doen of streaming. Dus echt onmogelijk lijkt het mij niet.

Waarom zou die dat gezegd hebben ?
Als jouw modem ook fungeert als hotspot , kun jij op anderen hun modem ook surfen, maar het dataverbruik word aan u aangerekend en niet aan de persoon via wiens draadloze modem jij surft .
Op een mobiel abonnement staat een datalimiet . Heb jij dat limiet bereikt is het gedaan met mobiel surfen en kun je wachten tot het begin van de maand tot je opnieuw een nieuw volume krijgt of aankoopt .
Mobiel internet met | Telenet
 
@Swaken
Het klopt dat mobiel internet een datalimiet heeft. Daarom werd me gevraagd zo weinig mogelijk te downloaden (updaten) en streaming te gebruiken. Ik heb toen tijdelijk 4 GB gratis gekregen als tegemoetkoming omdat het juist voor een weekend gebeurde. Achteraf werd me ook nog de abonnementskosten voor die maand volledig terugbetaald. Gelukkig werd de aansluiting op maandagmorgen toch al hersteld.
 
Hoe groot is die creators update van Windows 10 ? Ik heb al dingen gelezen van 6 GB dan heb je niet genoeg met tijdelijk 4 GB .
Haal de W10 updates binnen op een gewone PC/laptop met je gewone internet abonnement dan voorkom je zulke problemen .
En zo kun je al je overige apparaten in je thuisnetwerk bijwerken .
En je draadloos netwerk in W10 niet instellen op openbaar want dan kan iedereen misbruik van je draadloos netwerk . Men surft dan op jouw draadloos netwerk op uw kosten en niet via de draadloze modem op hun kosten .
 
Het ging me niet om de mogelijkheid om Windows te kunnen updaten, dat zou een kostelijke zaak zijn via mobiele hotspot. Ik wou enkel zeggen dat het technisch wel mogelijk kan zijn.
Updaten doe ik zelf altijd met behulp van de Media Creation Tool zodat ik de updates maar één keer download.
Alleen mijn laptops werken via WiFi en speel ik geen games op (meestendeels streamen maar niet zeer data intensief), de desktop is vast verbonden. Mijn netwerk is ingesteld als privé.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan