• De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-staps-verificatie in.

M.2 SSD

Status
Niet open voor verdere reacties.
In vervolg op een eerdere post wat testen betreft: ik heb zojuist een filmpje gedownload en die vanaf de downloadschijf (een 'oude' SSD 840 Pro verplaatst naar een van de 2 nieuwe Samsungs. Het betrof DVD formaat en de grootte van de video_ts map betrof qua grootte 4.13 gig.

Degene die weet te raden (je mag er desnoods 25% naast zitten)........ hoe lang het kopieerproces van de gehele video_ts map van een 'oude' 840 pro SSD naar een splinternieuwe Samsung duurde, krijgt t.z.t. koffie koek.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ben altijd in voor een gokje en heb ook best trek in koffie met koek...:)

Ik gok op 3,1 seconden
 
Da's balen (voor mij!) en goed van jou!!! ic. 2.6 sec. om precies te zijn. Als wij elkaar in de toekomst ergens zien, heb je koffie koek tegoed.

Maar, waar haal je die waarde vandaan???
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Da's leuk (voor mij!). Draag je een rode roos achter je oor? Dan kan ik je tenminste herkennen. :D

Tja, hoe kom ik aan die waarde van 3,1 seconden? Je schreef in post #18 dat het kopiëren van 17 GB aan filmbestanden 12 seconden duurde. 4,13 GB is grofweg een kwart van 17 GB.
Dus kwam ik uit op een kwart van 12 seconden is 3 seconden. Om de schijn van nauwkeurigheid te wekken voegde ik er nog 0,1 seconde aan toe.
 
Mijn spulletjes worden vandaag geleverd (van Azerty waar op een bedrag van 973,- euro een korting van 5 euro en geen verzendkosten zaten). Spannend en blij dat ik de M.2 heb besteld.
 
Je schreef in post #18 dat het kopiëren van 17 GB aan filmbestanden 12 seconden duurde. 4,13 GB is grofweg een kwart van 17 GB.
Dus kwam ik uit op een kwart van 12 seconden is 3 seconden. Om de schijn van nauwkeurigheid te wekken voegde ik er nog 0,1 seconde aan toe.

Dat vermoedde ik al maar ik meende juist dat uit de rest van dat bericht bleek dat het redelijk 'random' was hoe de machine ermee omging, zeker ook omdat het in bericht 18 om mkv's ging (ik zie nu dat ik dat er niet bij had gezet)
 
Alles geleverd door Azerty en gisteren assemblage gedaan ... (hout afkloppen) perfect verlopen + zeer leuke bezigheid, was lang geleden dat ik dat nog eens gedaan heb. Windows 10 basic zonder licentie geïnstalleerd en na herstart de image van mijn "oude" pc (met alle gelicentieerde software, fonts, enz) erover teruggezet. Herstart en nieuwe windows pro licentienr ingevuld en perfect geactiveerd. Dat maakt dat ik al mijn software niet dien te herinstalleren (enkel de licentienrs hernieuwen) en mijn windows er exact uitziet als op m'n ouwe. Top !!!
Dan de M.2 (Samsung Evo 960 - 256Gb), want hierover gaat dit topic, uitgetest met Samsung Magician software en die geeft Read 2896 en write 1479 aan. Toch maar even CrystalDiskMark erbij:
5997f9a33de8e-CrystalDiskMark.jpg

Dus de nu draaiende configuratie:
- MSI B250 PC Mate moederbord
- intel core i7 7700K - 4.2 GHz processor
- Coolermaster Master Air pro 4 cpu-koeler
- Crucial Ballistix Sport LT - DDR4 - 32 Gb - 2400MHz
- Samsung Evo 960 M.2 2280 SSD
- 2 x HDD WD Black 3 Tb per stuk
- Asus Geforce GTX 1050Ti - 4Gb GDDR5
- Voeding CoolerMaster G650 (650W) met kabelbeheer (zalig)
- alles in een prachtige NZXT S340 Red case
HAPPY FACE !!!
 
Mooie gegevens.
Ik begrijp volkomen waarom jij happy bent.

Onderstaand een vergelijking met de M-SATA SSD in mijn Lenovo T530:

5998068d0b54e-Benchmarks.png
 
Leuke plaatjes. Waar haal ik dat progje vandaan? Als ik op CrystaldiskMark Google, dan kom ik op de site van de fabrikant, maar als ik voor downloaden kies, dan 'zegt' mijn (Chrome)browser "Forbidden".
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan