• De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-staps-verificatie in.

Acronis opstartmedia

Status
Niet open voor verdere reacties.

arietje

Junior lid
Lid geworden
6 aug 2009
Berichten
72
Waarderingsscore
1
Hallo, heeft iemand misschien een duidelijk uitleg hoe te werken met acronis opstartmedia als mijn computer crasht?
Heb hem gebrand op dvd, maar vindt nergens duidelijke uitleg hoe het werkt.
Heb al met dvd in speler laptop opnieuw opgestart, W ingedrukt, en ben in bios gekomen. Heb begrepen dat je dan speler prioriteit met geven, en dan save en exit, en dan zou ik bij opstart kunnen kiezen voor acronis etc etc Maar dat werkt niet, want zie nergens dvd/usb of zo te staan. Bij boot gekeken maar ook daar niet. Heb nog ergens launch CSM enabled, maar ook dat doet niets. Dus de vraag, hoe kom ik wel na crash met acronis opstartmedia bij het terugzetten van image.
thanks, arie
 
Elke PC/notebook heeft een boot selector key waardoor je niet in de UEFI hoeft te zijn.
https://craftedflash.com/info/how-boot-computer-from-usb-flash-drive
Gaat over USB maar die gebruik je ook als je via een DVD wil opstarten, die DVD dient wel de UEFI protocollen te bevatten, dan staat bij de DVD speler/brander de UEFI ervoor.

Van de instelling CSM dien je af te blijven, die emuleerd de UEFI naar een bios omgeving.
 
Hartelijk dank Lange Pier, voor je reaktie. Maar heb het intussen gevonden. In eerste instantie vond ik als ik laptop opstarte samen met esc ingedrukt, onder 'select boot device" de mogelijkheid van 1. Windows boot manager SSD U100 (mijn harde schijf) op 2 en 3 precies hetzelfde, en wel UEFI UDISK PDM09_16G ACI 2.01100, en op 4 Enter setup, waar ik mee in de bios kom. Maar nu zag ik met de acronis media creator dvd erin met de opstart en met esc, een ander er bij en wel mijn dvdbrander/speler. Die gekozen en enter, kreeg toen keus tussen acronis of boot. acronis gekozen, en na even wachten starte scherm op en kon ik met bladeren naar de laatste image backup de image terug zetten. Ik blij.
 
Zo zie je maar, met wat logisch redeneren en durven, kom je zelf ook al een heel eind. Top dat je de oplossing hebt gevonden en dit gedeeld hebt met ons.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan