• De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-staps-verificatie in.

Welke netwerkkabel heb ik nodig?

Status
Niet open voor verdere reacties.

kurveekyl

Gevestigd lid
Lid geworden
3 nov 2011
Berichten
425
Waarderingsscore
4
Beste,
door te veel wifi problemen heb ik besloten om computers (die in de slaapkamers staan) via LAN te verbinden. Vooral voor de kleine zijn computer omdat deze veel games speelt terwijl hij streamt hapert het wifi signaal daar enorm.
Ik zal dus twee kabels aanleggen die vooral buiten zullen lopen en op zolder. Welke kabels heb ik vooral nodig, Cat6 lijkt mij een beter idee? En zijn dat dan afgeschermde kabels voor buiten? Wie o wie kan mij hierin helpen? Dank bij voorbaat...
 
Hallo.

In principe kun je een cat 5 of cat 6 kabel gebruiken.

Het verschil tussen een Cat5e en Cat6 kabel zit hem met name in de bandbreedte waarmee de kabel data kan overbrengen. Zowel Cat5e als Cat6 kan snelheden aan tot 1000 Mbit/s, oftewel een Gigabit per seconde. Dit is ruim voldoende voor de snelheid van veruit de meeste internetabonnementen. De kans is klein dat u op dit moment een internetabonnement heeft waarmee u tot 500 Mbit/s download snelheid kunt behalen.

Kijk wel even of hij voor buiten geschikt is. (misschien zijn ze dat allemaal)
Zie dit voorbeeld.
https://www.allekabels.nl/netwerk-k...erkkabel-op-rol-futp-cat5e-buitengebruik.html
 
Zou zeker voor buiten indien mogelijk de kabel in een plastieken elektriciteitsbuis plaatsen, is toch een veel betere bescherming, maar indien je voor utp kabel zonder extra bescherming kies er dan zeker eentje die geschikt is voor buiten, uv bestendig enz.
 
Oké bedankt aarie en fredjeh, hier kan ik al mee aan de slag. Ging sowieso het buitengedeelte in een beschermde buis steken. Zou dit erg zijn dat het een aluminium buis zou zijn of brengt dit te veel storingen mee?
 
De mantel van de kabel is wel beschermt, maar ik denk dat je beter zoals Fredjeh aangeeft een plasticbuis kunt gebruiken. dan weet je zeker dat het niet of minder stoort.
 
Oké bedankt aarie, zal idd de alu buis aan de kant laten liggen, thanks mate(s)
 
Geen dank!
 
Meteen kabel gevonden op tweedehands, Draka UC400 CAT6 U.UTP. Voor 100 meter 55 euro denk dat dit een mooie prijs is moet alleen nog vragen als het koper aders zijn maar dat denk ik wel...
 
Dat is zeker een mooie prijs.
Maar heb je wel een tang om de connectors aan de kabel te maken?
 
Nee, ben die ook nog aan het zoeken, ofwel gebruik ik terug van die connectoren waarbij je geen tang nodig hebt, heb ik vroeger ook nog gedaan en dat viel ook mee aarie
 
Dat is ook een optie natuurlijk.
 
Als je de connectoren plaatst wel even opletten dat je de draadjes in de goede volgorde doet.
 
Als je de connectoren plaatst wel even opletten dat je de draadjes in de goede volgorde doet.
Ja, dat moet ik nog eens bekijken hoe de kleurcodes moeten aangesloten worden. Het zijn bruin/bruinwit/blauw/blauwwit/groen/groenwit en oranje/oranjewit maar weet nog niet de juiste volgorde.
 
O bedankt aarie. Neem aan dat dit een standaard is en overal hetzelfde is? Had al andere aansluitingen gezien op YouTube vandaar. Heb de kabel nog niet, vrijdag pas maar twijfel of ik deze zal nemen want is waarschijnlijk niet geschikt voor buiten (vindt er toch geen informatie van terug). En bij allekabels.nl moet ik minimum 100 meter bestellen als het deze betreft die geschikt is voor buiten. Heb maar 30 meter nodig. Ben dus nog op de twijfel hoor....
 
Ja aarie maar zou liever voor de Cat6 variant gaan, toekomstgericht
 
Zou toch geen toolless connectoren gebruiken, denk dus een degelijke tang en stekkers aan te kopen voor Cat6. Er zijn online nogal wat modellen en veel uiteenlopende prijzen. Iemand een suggestie?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan