• De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-staps-verificatie in.

Sticky Windows7 opnieuw installeren en licentie?

Status
Niet open voor verdere reacties.

Luvene

Junior lid
Lid geworden
14 nov 2013
Berichten
80
Waarderingsscore
0
Goedemorgen,

Ik heb afgelopen week een Licentie voor Windows7 Home Premium aangeschaft voor € 13 bij discountersite. Achteraf had ik veel beter toch direct een W10 licentie kunnen aanschaffen maar ja..... 185 updates..... en dan weer updates en weer......Nu wil ik er wel mee doorgaan ook al is het een hele hoop werk en zeker nu omdat ik redenen genoeg heb om het nogmaals vanaf scratch weer te installeren op dezelfde PC. Het is ook hobby hè ;-)

Mijn vraag is echter, ik heb de licentie geregistreerd via Internet en deze is ook geactiveerd door Microsoft, ging allemaal heel soepel. Maar nu ga ik het weer installeren vanaf een ISO................Gaat dat wel goed? Of krijg ik straks een melding dat deze licentie al gebruikt is of zoiets dergelijks?

Mogelijk ziet Microsoft dat ik het registreer vanaf dezelfde hardware ID van mijn PC of SSD en geeft het dus geen problemen? Wie weet hoe dat zit? Ik vraag me dit eigenlijk al jaren af.
 
In principe als je de licentie op dezelfde computer gebruikt mag dat geen probleem geven .
 
Dus..... Microsoft leest iets van de hardware ID van je PC of harddisk (SSD) begrijp ik hieruit? Excuses maar ik wil het wel graag zeker weten :blush::blush:Omdat je schrijft in principe......
 
je ga wederom een installatie doen zeg je ..bedoel je dus eerder een herinstallatie op dezelfde pc of een nieuwe installatie op een pc waar nooit eerder een besturingssysteem heeft opgestaan ..
m.a.w. een verse installatie op een nieuwe pc ...

indien je het over dezelfde computer heb dan kun je in feite rechtstreeks een verse Windows 10 er opzetten en de licentie van de W7 gebruiken ...
*wil je er eerst een W7 op zetten dan dient deze enkel ook het service pack mee te hebben (het is niet noodzakelijk om ook al de achterstallige update's op te halen van de W7... ) om te kunnen upgraden naar de Windows 10 wat immers stop gezet werd … maar hier verleden week nog kon verwezenlijk worden op een binnen gebrachte lenova.
er dient eerder al een Windows 10 aanwezig te zijn geweest om een verse of een herinstallatie te kunnen verwezenlijken zonder dat je wederom de licentie dient in te geven ...
*is er eerder al een Windows 10 aanwezig geweest en je start op dat systeem op vanaf een dvd of usb stick dan kun je met 100% zekerheid het ingeven van de licentie overslaan …(terloops vermeld ik dat er 2x gevraagd word om een licentie in te geven ) je sla beiden keren dit over en maak de installatie af ...de eerste keer dat je online gaat zal dan ook de Windows 10 geactiveerd worden teminste als deze verbinding kan maken met de activatie servers van Microsoft .
 
Het is een herinstallatie op dezelfde PC ;)

Bedankt maar het word voor mij alleen maar waziger, ligt aan mij hoor:blush:sorry. Begrijp ik eruit dat ik er eventueel ook een schone W10 op kan zetten met de huidige licentie van Windows7 Premium Home? Dat zou heel erg mooi zijn! Ik zet er dan W10 Premium Home op en alles werkt?

Ik twijfel omdat je even verder schreef "er dient al eerder een W10 aanwezig te zijn geweest etc. etc. " Op deze PC is dat dus niet het geval, enkel een W7 installatie.

Ik ga W10 of anders W7 schoon op een SSD installeren. Misschien weet je dit ook. Ik heb een PC uit 2011 en in het BIOS kan ik enkel bij Opslagopties kiezen voor IDE of RAID. Staat nu op IDE. RAID lijkt me niet natuurlijk....

Verder heb ik de mogelijkheid bij Apparaatconfiguratie om te kiezen uit de volgende waarden, het huidige W7 installatiegebeuren is gedaan op MAX UDMA maar ik kan ook nog kiezen uit Enhanced DMA en op Ultra DMA 0. Er is ook nog PIO maar dat is een stuk trager.

Zou mooi zijn als iemand dat ook nog weet. Weer enorm bedankt voor al de hulp op dit fantastische forum :)
 
ik vermelde meerdere mogelijkheden en jij haalt alles er weer bij ...
kies je ervoor om een schone W10 er op te zetten op deze SSD dan start je dus op vanaf een installatie media ..een dvd of een usb stick ...
de SSD dient een niettoegewezenruimte te zijn ...de installatie maakt zelf de nodige indeling aan .
je dient IDE aan te houden ..
*je kiest dus duidelijk voor een verse schone W10 op een SSD en vermits hier nooit eerder een W10 aanwezig was dien je de licentie W7 te gebruiken ..
bij het ingeven van deze licentie zal deze dan ook gecontroleerd worden en indien deze goed bevonden word zal je de Windows 10 kunnen installeren ...je heb echter een W7 premium licentie en het is deze licentie wat bepaalt welke W10 er geinstalleerd word ..jij heb daar geen controle over .
 
Wat voor licentie is die windows 7
Een OEM licentie die je maar mag activeren op dezelfde computer of een licentie die je terug mag activeren op een nieuwe computer op voorwaarde dat je de oude computer niet meer gaat gebruiken .
En wat is nu het verschil tussen een OEM licentie en een duurdere licentie .
Als je bij een OEM licentie support nodig hebt kun je niet terecht bij Microsoft en moet de verkoper je support bieden . Bij een duurdere licentie kun je dan wel terecht bij Microsoft voor support .
En je kan ook nog altijd Upgraden van windows 7 naar windows 10 , met of zonder behoud van instellingen en programma's .
Voer je een upgrade uit zonder behoud van instellingen en programma's voer je dus een nieuwe kale installatie uit .
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Met alle respect maar ik vraag niet voor niets door, zie ook het bericht van Lange Pier. Ik heb geen trek om een poging te ondernemen en ik er dan uiteindelijk moet achter komen dat het toch niet werkt. Ik heb dus een OEM versie? Deze heb ik gekocht op Internet voor € 13 voor W7 Premium Home. En volgens Lange Pier kan dat dus niet. Hoop wel dat ik in ieder geval WEL met mijn OEM versie van W7 een hernieuwde schone installatie kan doen.
 
zelf heb ik ooit bij G2play mezelf een W8.1 pro licentie aangekocht en deze was dus ook een OEM achteraf heb ik deze dan geupgraded naar de W10 pro

*** indien jij de W7 home premium sp1 installeert dan dien je dus niet de overige achterstalige update's te gaan ophalen maar dien je via het media creation tool je een iso of een usb stick aan te maken en vervolgens de bestanden van deze iso of usb stick naar een map te kopieren aangemaakt op je bureaublad (w7) deze map geef je bv de naam "upgrade 2 W10"
vervolgens open je deze map om de setup.exe aan te klikken …
door dat je de setup.exe aanklikt op een draaiende W7 start je de upgrade op naar Windows 10...
nadat deze voltrokken is dien je via de start in W10 naar instellingen te gaan en ga je zo weer verder naar bijwerken en beveiliging ...om vervolgens "systeemherstel" te selecteren … je kiest vervolgens hier dan "opnieuw beginnen met een schone installatie van Windows "
**ik weet en besef dat het veel werk is maar door dat je deze opnieuw ga installeren verkrijg je een verse Windows 10 zonder de nadelige gevolgen van W7
 
Het is inderdaad beter zoals Emi aangeeft om meteen schone installatie van Windows 10 te doen, dan de upgrade vanuit Windows 7 naar Windows te doen.

Dat laatste houdt in - dat je op termijn problemen kan verwachten en je alsnog een schone installatie met Windows 10 moet gaan doen.

Voor de schone installatie van Windows 10 van Windows 10 gebruik je jouw verse Windows 7 licentie.
Het maakt daarbij niet uit of deze licentie een OEM- of retail-licentie is, beiden zijn goed.
 
Dat klinkt interessant! Wil ik wel proberen. Maar ik zal dan toch in eerste instantie wel een upgrade moeten doen vanuit W7 en uiteindelijk daarna moeten kiezen voor een systeemherstel. Direct al schoon beginnen met een ISO W10 en dan proberen de licentie te activeren met de W7 licentie zal niet gaan vanwege mijn OEM versie.
 
Sorry maar het is echt verwarrend :

1. Ook door de reactie van Lange Pier dat het alleen met een Retail kan en ik heb een OEM.
2. Dan lees ik van EMI daarna dat ik blijkbaar toch, omdat ik een OEM heb, de media creation tool moet gebruiken met een hoop trucen omdat direct schoon installeren van W10 blijkbaar toch niet kan? Op die media creation tool kom ik zo op terug.
3. Dan schrijft Abraham vervolgens weer iets dat het beter is om meteen een schone installatie van Windows te doen. Maar zie 1 en 2.....
4. Dan die media creation tool. Na enige tijd krijg ik een vraag "Wat wilt u doen?"
- Deze PC nu bijwerken
- Installatiemedia (USB stick, dvd of ISO bestand) VOOR EEN ANDERE PC MAKEN.......

Ik las van EMI dat ik een ISO bestand moet aanmaken. Maar de vraagstelling is "voor een andere PC"
Het gaat toch om de PC waar ik de tool mee draai......

Ik zou dan denken, deze PC nu bijwerken en dan eventueel daarna als W7 word geupgrade naar W10 uiteindelijk kiezen voor systeemherstel om zodoende een schone W10 te verkrijgen.

Ik hoop dat jullie begrijpen dat het voor een leek, ook al weet ik best wel het een en ander, bijzonder verwarrend is omdat er een aantal malen iets anders word verteld.

Ben jullie echt dankbaar maar ik wil het wel graag in 1 keer goed doen, het kost al tijd genoeg.
Reken op begrip en graag nog reactie wat te doen.
 
Je kan die ISO rustig downloaden - dan heb je aan een 4 GB-USB stick genoeg om via Rufus een bootbare installatie stick te maken.

Je kan ook een DVD-rom branden - maar USB-stick installeert veel sneller.

En nogmaals - een geldige licentie voor Windows 7 is genoeg.
En het maakt niet uit of het een OEM- dan wel retail-licentie voor Windows 7 is - beiden is toegestaan.
Oveigens weet ik dat uit eigen ervaring (OEM-licentie Lenovo T530 gebruikt voor Windows 10 Professional).
 
Dank voor je geduld en begrip Abraham. Jullie zijn echte specialisten en daarom is het voor jullie allemaal gesneden koek. Ik ben nu de ISO aan het maken en ik heb nog iets gevonden in Jip en Janneke taal. Jij hebt het bijvoorbeeld weer over Rufus..... Wat is dat nu weer? Maar ik kom er wel uit met dat ISO bestand en met deze link erbij moet het lukken.

https://www.computeridee.nl/nieuws/...dows-10-creators-update-met-dvd-of-usb-stick/

Morgen ga ik het installeren, hou jullie wel op de hoogte.
 
Het is gelukt! Geweldig! Bedankt iedereen :)
 
Geweldig en een mooi leermoment voor jou.
Ik wens jou veel plezier met jouw nieuwe Windows, deze discussie zal ik op Opgelost zetten.
59c653a6037c7-p4193510.gif
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan