• De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-staps-verificatie in.

Advies Flikkerend beeldscherm

Status
Niet open voor verdere reacties.

Ralphleijen2311

Nieuw lid
Lid geworden
19 sep 2018
Berichten
9
Waarderingsscore
0
Hallo, ik heb wat problemen met mijn beeldscherm.
Mijn beeldscherm flikkert een stuk of 3,4 keer in 1 minuut.
Het is een kleine flikkering en in eerste instantie was het niet vervelend maar nu begin ik er eigenlijk wel een beetje gek van te worden. Dit is sinds eergisteren begonnen. Het is een MSI laptop, om precies te zijn de MSI GE63VR 7RF raider.
Als u mij kunt helpen graag.
Ps: als ik mijn laptop in safe mode opstart heb ik nergens last van
 
Laatst bewerkt:
Hoe oud is het notebook?

Al eens aan de binnenzijde stofvrij gemaakt?

Welk OS?

En wat wordt er gebruikt, de Intel GPU of de dedicated?
 
De notebook is slechts 1 maand oud en ik gebruik Windows. stofvrij maken lijkt me na 1 maand niet nodig. Ik begrijp niet helemaal wat je bedoeld met de intel GPU of de dedicated, ben niet zo bekend in de computertermen
 
Ik heb het vermoeden dat een (videodriver) update van Microsoft de oorzaak is.
Intel GPU of Dedicated : als er geen 'losse' videokaart in de machine zit, maar de videochip maakt 'deel uit' van de processor dan heb je geen dedicated videokaart.

Is het deze machine : https://www.msi.com/Laptop/GE63VR-7RF-Raider.html
 
De link die je hebt gestuurd heb ik geopend en het is inderdaad de laptop die ik heb. Maar heb je enig idee hoe ik dit probleem dan kan oplossen? alvast bedankt
 
Kom er straks op terug, er komt net visite binnen.
 
met gebruik van de adaptor of zonder gebruik ervan, ik blijf de flikkeringen hebben
 
Dan wordt er alleen gebruik gemaakt van de Intel GPU, drivers al geherinstalleerd?
Aan de adapter de nVidia GTX1070 als default instellen.
Kan zowel in de Intel config gui als die van nVidia en kijk of het nog steeds zo is als de driver voor de Intel GPU geen soelaas bood.
 
Mocht het e.e.a. niet lukken, ga dan naar het configuratiescherm, apparaatbeheer,
beeldschermadapters en kies voor de daar staande Intel (?) of Nvidia (?), vervolgens dubbelklik je erop, dan kies je stuurprogramma en tenslotte voor "vorig stuurprogramma". (voor zover niet in reversed video is weergegeven, want dan valt er weinig aan te klikken).
 
Ik zou in eerste instantie terug naar de winkel gaan waar je de laptop hebt gekocht en hen het probleem voorleggen in garantie. Alvorens zelf te beginnen rommelen.
 
Da's idd. ook een mogelijkheid maar dat stuit imho op 2 hinderlijke dingetjes :
1. een 'winkel' of webwinkel zal in principe binnen de garantietermijn niet gaan 'sleutelen' aan een machine, die wordt m.i. linea recta richting fabrikant MSI gestuurd,
2. je bent de machine dan een week of wat 'kwijt'. Als je nog een alternatief thuis hebt staan, dan hoeft dat geen belemmering te zijn, maar leuk is anders.

Wederom imho loop je geen enkel risico door in het configuratiescherm ok 'vorig stuurprogramma' te klikken, want lost dat het probleem niet op, dan kies je simpelweg voor update en je hebt het stuurprogramma weer terug.

Deze relatief vrij simpele handeling zijn (primair) mogelijk te verkiezen boven het wegbrengen / opsturen van de laptop.
 
Ik heb alle stuurprogramma's geherinstalleerd en daarna nog wel last maar het scherm flikkert nu eens per uur en ik zou dat niet als vervelend aankaarten.
Bedankt voor de tips!
 
Ik heb alle stuurprogramma's geherinstalleerd en daarna nog wel last maar het scherm flikkert nu eens per uur en ik zou dat niet als vervelend aankaarten.
Bedankt voor de tips!

Dat het minder voorkomt is mooi, maar het hoort natuurlijk niet.
Ik lees in je bericht dat je stuurprogramma's opnieuw hebt geïnstalleerd. Betekent dat ook dat je daaraan voorafgaande eerst de oude hebt verwijderd? Door bijv. in het apparaatbeheerbescherm te kiezen voor verwijderen van adapter EN stuurprogramma's? Dat zou een wat 'schonere' basis op kunnen leveren voor de herinstallatie van de drivers. Het zou namelijk zomaar kunnen dat bij een installatie over een andere installatie heen, er registerwaardes van de oude installatie aanwezig blijven. (Weet ik overigens niet zeker / heb daar geen verstand van, maar gok dit een beetje) Pas als je in apparaatbeheer kiest voor het verwijderen van de adapter mét de daarbij behorende stuurprogramma's, mag je aannemen dat de boel echt 100% weg / schoon is voordat de boel opnieuw geïnstalleerd wordt.

Daarnaast is het zo dat je in kunt stellen voor een groot aantal programma's dat óf de Nvidia, óf de Intel grafische adapter moet worden gebruikt. Kwestie van vinkjes zitten bij de progjes. Daarmee voorkom je dat je laptop met je mee gaat denken en zelf gaat schakelen tussen de adapters. Zo zou je voor wat 'zwaardere' progjes de laptop kunnen dwingen om altijd de Nvidia adapter te moeten gaan gebruiken.
 
Heb de stuurprogramma's niet verwijdert. Ik zal ze nu verwijderen en weer her installeren.
 
Heb alles geprobeerd wat je me hebt aangeraden en het flikkeren blijft nog steeds aanwezig. Opvallend is wel als ik internet open dat het flikkeren verergert. Heb nu een mailtje naar MSI gestuurd om te vragen wat te doen.
 
Als ik de beeldschermadapter Intel HD graphics 630 uitschakel heb ik nergens last van. maar het beeldschermkwaliteit is wel flink minder dan als ik de Intel HD Graphics 630 aanzet. Hierbij neem ik dus aan dat het aan de beeldscheradapterligt.
 
In plaats van dit en dat terug naar de winkel met dat ding.
De H630 kaart zit geïntegreerd in de processor en in jouw notebook zit daar dus de bottleneck die er niet mag zitten.
Ik schat in dat de processor zelf vervangen dient te worden.
 
Schijnt vaker voor te komen.
https://communities.intel.com/thread/119093
Helaas heb je niet gemeld dat het naast de Intel GPU het ook met de GTX1070 en het notebook aan de adapter voorkomt.
Dus via de GTX heb je het niet maar helaas wordt die uitgeschakeld als je met alleen de batterij werkt.
Als ik de beeldschermadapter Intel HD graphics 630 uitschakel heb ik nergens last van. maar het beeldschermkwaliteit is wel flink minder dan als ik de Intel HD Graphics 630 aanzet.
Lijkt me logisch.....
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan