Advies 1 Miljoen kwetsbare Windows-computers: Microsoft waarschuwt voor nieuwe superworm

Abraham54

Administrator
Team lid
1 Miljoen kwetsbare Windows-computers: Microsoft waarschuwt voor nieuwe superworm

Microsoft waarschuwt voor een uiterst gevaarlijke kwetsbaarheid die kan leiden tot wormachtige aanvallen zoals de WannaCry-aanval.
Bijna 1 miljoen computers moeten nog steeds beschermd worden.


In 2017 verlamde de WannaCry-aanval duizenden Windows computers en veroorzaakte daardoor een sensatie over de hele wereld.
Microsoft waarschuwt nu opnieuw voor een kwetsbaarheid in oudere versies van Windows, die tot een soortgelijke schaalaanval kan leiden.
Momenteel zijn bijna een miljoen systemen nog steeds kwetsbaar voor aanvallen....

Het gaat om een kwetsbaarheid in de Externe Desktopservices, die kan door kwaadwillende aanvallers worden gebruikt om op afstand kwaadwillige code op uw pc aan te brengen. Wormlachtigen, die zich, netzo als WannaCry, zelfstandig kunnen verspreiden, zijn denkbaar.

Iedereen die thans een systeem met Windows 8.x of Windows 10 gebruikt, is veilig.
Voor alle oudere versies zoals Windows XP, die normaal gesproken geen updates meer krijgen, heeft Microsoft noodpatches uitgebracht.

Het is aanbevolen om deze beveiligingspatches onmiddellijk te installeren. Onderstaand vindt u de downloadlinks voor Windows 7 en Windows XP.Nadat de kwetsbaarheid bekend werd (CVE-2019-0708), reageerde Microsoft onmiddellijk en bracht het updates uit voor verschillende versies van Windows.


Beveiligingsupdate voor computers met Windows 7:Beveiligingsupdate voor computers met Windows XP

 

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan