Advies 2 vpn providers op 1 pc?

alfamale123

Gevestigd lid
Ik heb 2 vpn diensten en die zijn allebei ingeschakeld,kan dit kwaad?
 

Aarie25

Moderator
Team lid
Waarom zou jij dit willen, dit heeft geen meer waarde.
Kies gewoon wel het best bevalt.
 

quandor

Vaak hier
Ik weet 't, het is een stokpaardje van mij:

VPN is leuk maar nutteloos. Áls iemand jou wil traceren, bijv. de overheid of de een of andere laml*l, dan traceert die jou. VPN is leuk voor ………….. niemand / of iets. NUTTELOOS voor degenen die jou écht willen pakken.

VPN is schijnveiligheid, ik snap echt niet waarom mensen daarin trappen: enkele tientjes per ..... ? en toch traceerbaar voor hen die je écht zoeken.
 
Laatst bewerkt:

alfamale123

Gevestigd lid
Ik weet 't, het is een stokpaardje van mij:

VPN is leuk maar nutteloos. Áls iemand jou wil traceren, bijv. de overheid of de een of andere laml*l, dan traceert die jou. VPN is leuk voor ………….. niemand / of iets. NUTTELOOS voor degenen die jou écht willen pakken.

VPN is schijnveiligheid, ik snap echt niet waarom mensen daarin trappen: enkele tientjes per ..... ? en toch traceerbaar voor hen die je écht zoeken.
Tjah wat kan je dan nog doen?
In een vpn tunnel komen ze toch niet binnen?
 

quandor

Vaak hier
Geen bullshit, vergelijk het maar met tandpasta, da's een zinloos goedje. Poetsen is goed, tandpasta voegt niets toe, poetsen met alleen de borstel is afdoende. Daarom geen bullshit, maar correct, als bijv. de overheid jou wil opsporen dan maakt het hebben van een VPN niets uit, je wordt getraceerd.
 

Leono

Enthousiast
Gebruiken wij dan alleen VPN voor internetgebruik dat de overheid niet mag weten?

Je kunt toch ook anoniem willen zijn om je privacy te beschermen?

Dat is zelfs reden numero uno.
 

peanut

Nieuw lid
Waar baseer je dat op Quandor? Eenvoudig roepen dat je toch wel word getraceerd, kan ik ook maar onderbouw dat technisch dan ook even? Als je dat kan, dan kan ik mijn vpn abonnement opzeggen...
 

quandor

Vaak hier
Ik baseer dat op basis van artikelen van instanties / mensen die er verstand van hebben. Heb je al wat rondgekeken op het WWW ? Daar kun je, naast nut en noodzaak van VPN, ook lezen over de voor -én nadelen van VPN, want met name de nadelen, zeker voor hen die een wat tragere (ADSL of) kabel-verbinding hebben, worden maar zelden belicht.

Eén van de belangrijkere kwesties in de 'veiligheid' / anonimiteit van VPN is het loggen dat de providers wel of niet doen.

Zelfs grote mediacontent uploaders zijn in 2017 (of was het 2018, dat weet ik niet meer precies) de 'Sjaak' geweest. Ondanks hun VPN'netje heeft de Stichting Brein enkele grote uploaders naar Spotnet en / of Place2home, bij hun kippennek kunnen pakken. Als je namelijk maar veel en langdurig illegale down/uploadhandelingen verricht en een stichting zoals bijv. Brein wil je pakken, dan kun je 10 VPN'netjes hebben, je gáát voor de bijl.

Voor de gemiddelde user is VPN imho dus minder nuttige software. Ik zal straks eens kijken of ik nog wat van die (oude) artikeltjes kan vinden. Eentje is al een jaar of 6 of zo oud. Daarentegen kun je zelf ook best wel even Googlen op nut en noodzaak van VPN.

Na even Googlen :

Sprookje : VPN is veilig - Security.NL

of dit : Onderzoeker: Proxies en vpn's lekken ip-adres via WebRTC - Security.NL

daarnaast kwam ik dit ook nog ergens tegen :

Als het gaat om hacken is er eigenlijk geen verschil. Je computer/internetverbinding is misschien niet meer te herleiden naar je provider en daarmee je thuisadres, maar verder hangt het ding nog steeds aan internet en is daarmee nog steeds als voorheen al dan niet toegankelijk voor kwaadwillenden. Als het gaat om (het voorkomen van) hacken, verdiep je dan eens in de wondere wereld van de firewall.
Als je niks illegaals doet, heb je geen profijt van VPN (behalve als je het wil gebruiken waarvoor het daadwekelijk bedoeld is: het over internet koppelen van twee of meer lokale netwerken). Als je dan toch naar firewalls gaat kijken, dan wil je er een die zowel ingaand als uitgaand verkeer in de gaten houdt. Hiermee hou je aanvallen van buiten af tegen, en aanvallen door kwaadaardige software die je (onbewust) zelf hebt geïnstalleerd. Ik geef er zelf de voorkeur aan om alle uitgaande verbindingen zelf te accorderen, en bij twijfel geen toestemming te geven. Hierdoor weet je precies wat er wel en niet op internet mag.
Het kan zijn dat VPN veiliger is w.b. hacken, maar dat komt dan omdat je VPN provider voorziet in een firewall, en niet door de VPN aan zich.

en zo kan ik nog wel even doorgaan. VPN? Zij die zich er prettig / veilig bij voelen? Prima toch, daar gaat alleen de man / vrouw over die een abonnementje heeft of overweegt te nemen.

Ik zou echter de voorkeur geven aan een goede firewall en verder mag iedere malloot op deze aardkloot 'zien' / 'meten' waar ik naartoe surf / heb gesurft, het boeit mij niet. Sterker nog : misschien krijg ik wel interessante (cookie-advertentie) aanbiedingen n.a.v. mijn surfgedrag en kan ik het product waarnaar ik op zoek ben, nog goedkoper verkrijgen dan dat ik zelf al had gevonden.

En idd. ik behoor tot de club Nederlanders die vindt dat de overheid op iedere strtaahoek een camera mag plaatsen, het zal ongetwijfeld tot verminderde criminaliteit leiden.

Of ik roomser ben dan de Paus ? Wis en waarachtig niet. Ik heb een usenet provider en middels deze provider download ik mij een slag in de rondte aan ehh,........... discussies. :cool:
 
Laatst bewerkt:

Leono

Enthousiast
...en verder mag iedere malloot op deze aardkloot 'zien' / 'meten' waar ik naartoe surf / heb gesurft, het boeit mij niet...
Mij wèl en ongetwijfeld zeer vele anderen eveneens.

Illegaal up- en downloaden interesseert mij echter totaal niet.
 

quandor

Vaak hier
Weet je wat mogelijk een betere beveiliging is voor de keren dat je toch eens op het www wat dingen uitvreet die mogelijk minder legaal zijn? In een studentenhuis die www acties verrichten. Laat hen die jou erop aan willen spreken maar bewijzen dat JIJ het was...……...
 

quandor

Vaak hier
@Leono : dan blijven er maar weinig 'verboden' handelingen over. Waarom dan VPN?
 

Leono

Enthousiast
Omdat wij allen op een belachelijke manier gemonitord worden en dat wil ik zoveel mogelijk beperken.

Is dat nu zo vreemd?
 

quandor

Vaak hier
Als jij (en die vele anderen) daar last van denken te hebben, dan moet je vooral een VPN provider 'omarmen'. (= ook weer goed voor de economie, ic. geld moet rollen...….)
Waar ik best wel nieuwsgierig naar ben : voordat je een VPN provider had, hoe vaak / hoeveel ben je geobserveerd en wel in een zin dat je er merkbare last / schade / hinder van had?

Ik geef je een tegenovergesteld (positief) voorbeeld van het 'bekeken'/ 'gevolgd' worden. Afgelopen oktober ben ik 2 weken in Oostenrijk geweest (vakantie). Toen ik in juli zoekende was naar een leuk hotel en ik een paar dagen 'rust' nam alvorens te boeken, kreeg ik opeens middels een advertentie een site te zien van een hotel direct naast het hotel dat ik voornemens was te boeken. Dit hotel was echter € 25 per nacht goedkoper en bood nagenoeg dezelfde faciliteiten.
Hoezo was ik blij........?

Privacy gedoe laten wij ons middels het www een beetje aanpraten, da's mijn 100% stellige overtuiging. Als 'we' geen criminelen zijn dan boeit het toch niet wie je volgt en eerlijk gezegd, ik vind het wel grappig om advertenties aangeboden te krijgen, dan kan ik het e.e.a. nog eens vergelijken zonder dat ik er zelf moeite voor hoef te doen.
 
Laatst bewerkt:

Leono

Enthousiast
Nog nooit heb ik ergens last van gehad en nog nooit zag ik een gepersonaliseerde advertentie.

Dat talloze bedrijven alles van ons willen weten, lijkt mij geen paranoïde fantasie te zijn.

Ik wil echter liefst alleen dingen kwijt waarmee ik zelf akkoord ga. Voor zover mogelijk, natuurlijk.

Daarvoor zijn enkele maatregelen mogelijk die niets kosten. Absoluut nooit zoeken met Google bijvoorbeeld.
 

quandor

Vaak hier
Maar als je nog nooit ergens last van hebt gehad, WAARÓM dan VPN...…….???

Maar goed, oké, dan is hetgeen ik duidelijk probeerde te maken / wat ik uit wilde dragen, bij deze door jouw bericht voor 101% bevestigd.

Wat nooit zoeken met Google betreft : da's ongeveer hetzelfde nastreven als een Nederlander die 365 dagen achter elkaar droog weer met zon wil hebben in Nederland..........

Denk / verwacht jij écht dat om het even welke andere zoekmachine, niets met jouw zoek / surf opdrachten doet? Ken je het spreekwoord van "De kop in het zand steken"?
 
Laatst bewerkt:

quandor

Vaak hier
Da's erg plezierig om te lezen, dank u wel. Zonder uw hulp en bevestiging in regel 1 van bericht 15 had ik dit niet gekund.
 

quandor

Vaak hier
Klopt. Ook ik ben BD user (abbootje voor 10 devices, voor 3 jaren) maar ik vind de gratis versie qua Gb'tjes wat beperkt, zodat ik hun aanbod langs mij heen heb laten gaan. Daarnaast blijven alle andere pro's en cons wel een beetje staan, maar zoals ik al aangaf, als iemand zich beschermd / veilig / prettig voelt met een VPN account, dan moet hij / zij dat vooral doen.

Zo vind ik een nette waakhond in huis véél veiliger dan een voordeurslot van € 150,-- ipv mijn huidige slot van € 25,--.
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan Onderaan