Sticky Asus desktop pc werkt niet correct

Packardbell1

Gevestigd lid
Hallo, ik heb een game pc gekocht met een asus p6t se moederbord, maar hij werkt niet correct en blijft hangen bij het opstarten.
Ik krijg de volgende melding tijdens het opstarten: "PCIE-to-SATAII/IDE RAID Controller BIOS" --> "Detecting driver: Done; No drives found"

Tijdens het opstarten na het verschijnen van het Windows logo blijft het scherm hangen en start niet meer verder op.
Ik heb het al met een SSD geprobeerd en ook met een gewone harde schijf, telkens Windows op geïnstalleerd, maar nadat die 1 keer is opgestart blijft die gewoon weer hangen bij het herstarten.

De HDMI aansluiting doet het ook niet, ik krijg enkel beeld via de witte DVI kabel.
Ik keek bij Speccy naar de grafische kaart, maar daar kwam enkel informatie over de Dell monitor op, verder niets.
Het lijkt er op dat er geen drivers zijn geïnstalleerd van de NVidia grafische kaart dat in de computer zit, misschien daarom dat enkel de DVI aansluiting werkt?

Bij het opstarten komt er ook op: "3rd Master Hard Disk: S.M.A.R.T. Command Failed"

Kan iemand me verder helpen?

Specs kan ik niet compleet vermelden aangezien ik niet weet welke videokaart er exact in zit.
*12GB RAM geheugen
*2TB Harde schijf (Opslag)
*120GB SSD (Windows)
*Intel core i7 Q950 3.07 GHz processor
 

Abraham54

Administrator
Team lid

quandor

Vaak hier
Als jij of iemand anders in het bios instellingen heeft veranderd, dan zou mijn advies zijn om de bios instellingen te resetten naar standaard / custom.

Die melding over RAID komt alleen maar als er iemand ooit in het bios iets heeft ingesteld dat naar Raid verwijst en omdat 90% van de nieuwe computers geleverd wordt zonder RAID, kan het bijna niet anders dan dat er iemand in het bios heeft gerommeld?
 

Packardbell1

Gevestigd lid
Als jij of iemand anders in het bios instellingen heeft veranderd, dan zou mijn advies zijn om de bios instellingen te resetten naar standaard / custom.

Die melding over RAID komt alleen maar als er iemand ooit in het bios iets heeft ingesteld dat naar Raid verwijst en omdat 90% van de nieuwe computers geleverd wordt zonder RAID, kan het bijna niet anders dan dat er iemand in het bios heeft gerommeld?
Ik zou het niet weten, ik heb hem al gereset naar de standaardinstellingen, maar maakt geen verschil uit.
 

quandor

Vaak hier

Packardbell1

Gevestigd lid
Blijkbaar lag het probleem bij de SSD, ik heb de SSD verwijderd en Windows op de harde schijf geïnstalleerd en nu herkend die de videokaart wel en ik krijg ook geen foutmeldingen meer. Probleem opgelost lijkt me :D
 

quandor

Vaak hier
Da's mooi.
 

Aarie25

Moderator
Team lid
Mooi dat het is opgelost, ik heb daarom dit topic op opgelost gezet.
 

AnjoZ

Gevestigd lid
Je mist een bult snelheid als je je OS niet vanaf een ssd kunt draaien.

Heb je de mogelijkheid om eerst met Crystal disk de ssd te controleren en/of die in een ander systeem te testen.

Daarna suggestie van Artstudio opvolgen
 
Bovenaan Onderaan