Probleem Auto camera probleem.

Giedoke

Vaak hier
Halo ik heb een Denver auto camera gekocht Model CCT 1300 kan er iemand zeggen hoe het komt als ik die wil opladen en het rode ledje gaat branden , teken dat het opladen begint en dat het dan na een paar minuten het ledje terug uit gaat?
Gr Giedoke
 

Aarie25

Moderator
Team lid
kan er iemand zeggen hoe het komt als ik die wil opladen en het rode ledje gaat branden , teken dat het opladen begint en dat het dan na een paar minuten het ledje terug uit gaat?
Een rood ledje lijkt mij niet goed, want dat kan betekenen dat hij mogelijk niet goed laad.
Heb jij geen handleiding van de camera?
Daarin zou ook moeten staan of een rood ledje wel goed is.
 

Aarie25

Moderator
Team lid
Ik heb deze vraag een eigen topic gegeven, omdat het om 2 verschillende dingen gaat.
 

Korrigan

6 tigger met gebreken.
Volgens de handleiding gaat het rode lampje uit als ie volledig is opgeladen.

Uit de handleiding:
1. Sluit het apparaat op de auto-adapter aan via de mini-USB-poort, het apparaat zal automa sch inschakelen & in standby-modus gaan en beginnen opladen met het groene lampje AAN.
Zodra het apparaat volledig opgeladen is, gaat het rode lampje uit.
2. Sluit het apparaat aan op de PC via een USB-kabel, het apparaat zal automa sch inschakelen. Kies tussen en ‘massaopslag
(MSDC)’ modus of ‘PC-Cam’, door op ‘omhoog’/‘omlaag’ te drukken en beves g door op de knop ‘OK’ te drukken en start
het laden.
Zodra het apparaat volledig opgeladen is, gaat het rode lampje uit.
 

Emi

NCF Goeroe
heb mezelf deze aangekocht in de Action voor ik dacht 15€ deze dient zelfs niet opgeladen te worden aangezien deze de laadstroom krijgt van de sigaretenaansteker welke automatisch stroom krijgt bij het aanleggen van de wagen ..bijgevolg begint deze te filmen bij het aanleggen van de wagen en stopt deze bij het afleggen van de wagen .. hier flikkert dan continue een rood ledje omdat hij dus aan het opnemen is .
*deze Denver dashcam Model CCT 1300 is vergelijkbaar met die ik dus heb

Ashampoo_Snap_dinsdag 4 februari 2020_21h29m46s_011_.jpg

*de standaard meegeleverde 12v adapter heb ik vervangen door er eentje te gebruiken waar zijdelings de stroomdraad naar de dashcam vertrekt ...aan de bovenzijde van deze 12v adapter zijn 2 usb 2 poorten zodat ik ook de gps of de smartphone kan aansluiten .
 
Laatst bewerkt:

Emi

NCF Goeroe
het rood ledje heeft niets met het opladen te maken maar enkel met het opnemen ..
bij het opladen via de pc zal er eerder een groen ledje gaan branden en pas als deze DVR volledig opgeladen is zal dit groen ledje uitgaan , maar zoals eerder al vermeld werd is het opladen niet nodig indien je deze dus ga gebruiken via de 12v autolader
 

Giedoke

Vaak hier
@Dynatrace bedankt voor de handleiding en de andere die mij hiermede helpen
Ik zal u eens beschrijven wat er juist gebeurt , ik heb het toestel via een usb kabeltje dat er bij was aan mijn pc gehangen w
 

Giedoke

Vaak hier
wat er juist gebeurde het schermpje gaat aan en ik zie dat er twee ledjes aangaan een rode en een blauwe geen groene en er staat op het scherm aangeduid van boven een USb en juist er onder opslagplaats en dan nog een waar staat PC Camera en het roede en blauwe ledje staan aan , wat ik nu doe ik steek er een kaartje in met foto's er op en ik duw op het knopje OKÉ en dan springt het toestel naar opslagplaats en ik zie dar er in verkenner van mijn PC een schijf is bij gezet en als ik die open doe dan staat DCIM er IPC die ik open doe en daar staat dan VIDEO dat ik ook opstart en ik zie staan file-index dat ik ook opstart en het scherm gaat open daar zie ik staan ACER VIDEO PLAYER en daar onder staat er Fout dit bestandsformaat word niet ondersteunt en ik tik dan op OKÉ en het scherm gaat open , dan ga ik naar DCIM en start dit op en dan kan ik de foto's zien die er op staan . In tussentijd blijven het blauwe en het rode ledje van het toestel aan en er staat op het schermpje opslagplaats is dat allemaal normaal ? Gr Giedoke
 

Emi

NCF Goeroe
het blauw ledje geeft aan dat er bestandjes weggeschreven worden naar de micro SD kaartje ..het rode geeft te kennen dat deze aan het opnemen is...
het is niet de bedoeling om een micro sd kaartje er in te plaatsen waar al foto's op staan ...
je dient er een lege micro sd kaartje in te steken dat enkel als nut heeft om de video bestandjes weg te schrijven
 

Emi

NCF Goeroe
het is aanbevolen om op zijn minst een 30 Gb micro sd kaartje te gebruiken geformatteerd in exfat ook dien ik maandelijks deze zelf te legen dit legen doe ik door deze micro sd kaartje te plaatsen in de sd adapter en vervolgens aan te sluiten op de pc doe je dit niet dan loopt deze vol en zal de DVR enkel beschikbare ruimte vrij maken telkens er een nieuw bestandje weg geschreven dient te worden wat dan een gevolg heeft voor dat weg geschreven bestandje ..deze vertoont dan stil staande momenten !
 

Giedoke

Vaak hier
@
Emi bedankt ik heb het toestel nu al heel den dag aan mijn pc aangesloten en nu maak ik hem los en hij duid een zwakke batterij aan , ik steek hem terug aan mijn pc en het duid het zelfde aan wat ik bij het vorige gemeld heb en de ledjes gaan aan . Wat ik ook wil aanduiden als ik bij het toestel naar pc camera ga zie ik alleen een blauw scherm en dan mag ik op verschillende knoppen drukken ik zie geen foto er van ?
Gr Giedoke
 

Emi

NCF Goeroe
heb daar straks de mijne ook weer effe aan de pc gesloten d.w.z. eerst de DVR in het geheel via de meegeleverde usb maar deze gaf vervolgens niets aan in de verkenner echter het schermpje van deze DVR gaf dus hetzelfde aan als bij u .. rood/blauw ledje +de opslag plaats dat er een micro sd kaartje aanwezig is+ de camera met een rood kruisje daarop heb ik de micro sd kaartje in een adapter gestoken en vervolgens enkel deze aangesloten op de pc , wel aanstonds verscheen hier het station als letter L maar inplaats van een blauwe balk zag ik een rode balk wat dus wilt zeggen dat deze micro sd kaartje van 30Gb volgeschreven was en bijgevolg geen enkele bewerking nog kon doen ...het rode kruis in de camera geeft aan dat deze sd kaartje vol is en waarschijnlijk is dit ook zo bij u
**pasop indien je te lang op de knop drukt links onder aan de zij kant want hiermee zet je een lock op het laatste bestand en zie jij enkel een zwart schermpje indien je deze via de verkenner zou benaderen.
 

Giedoke

Vaak hier
Ja bedankt hiervoor maar is dat bij u ook als gij die bij u los maakt van uw pc en het usb kabeltje uit het toestel doet ik bedoel los toestel dat het aanduid zwakke batterij al heeft hij heel den dag geladen geweest.
Wat betreft het micro sd kaartje van 30Gb dat daar insteekt daar staat maar een klein bestandje op zo dus dat kan niet vol zijn .
Gr Giedoke
 

Emi

NCF Goeroe
als ik hier de DVR loskoppelt van enige toevoer het zijnde van de 12v autolader hetzijne van de usb kabel aangesloten via de pc en ik gebruik vervolgens deze DVR met een vol opgeladen accu (word rechts onder weergegoven in het schermpje van de DVR ) dan loopt deze op een 10 minuutjes leeg .. het is niet de bedoeling om deze DVR te gaan gebruiken zonder dat deze aangesloten is aan een energiebron
 

Emi

NCF Goeroe
ik gebruik zelf de vlc player om deze filmpjes aangemaakt door de DVR af te spelen .
*de standaard aanwezige films/tv app in de Windows10 kan deze filmpjes niet afspelen en gaf hier een zwart beeldscherm!
 

Giedoke

Vaak hier
kunt u mij ook zeggen hoe men kan zien dat de camera op beweging reageert en hoe men het beste installatie kan toepassen in de instellingen?
 

Emi

NCF Goeroe
kunt u mij ook zeggen hoe men kan zien dat de camera op beweging reageert
hier ga je al een verkeerde richting uit ...deze camera heeft géén bewegingssensor en zal dus niet op beweging reageren !
deze camera heeft wel een pauze opname stand (rode knop ) wat je kan activeren als je de wagen ergens achter laat ..maar deze begint pas met opnemen 10 seconden nadat er een beweging aan het voertuig werd vast gesteld (met een beweging denk je nu best aan een aanrijding van een geparkeerde wagen ) .
*het is dus niet zo dat als deze in de pauze stand staat en er loopt iemand langs de wagen dat de opnames beginnen te lopen ... !
nee de camera zelf dient getriggerd te worden door een inpak van minstens 5 km/uur althans heb ik dit zo vernomen !

betreffende de instellingen heb ik zelf aangegoven om om de 5 minuutjes een bestandje weg te schrijven om vervolgens aan een nieuwe opname te beginnen ook heb ik aangegoven dat de oudere bestandjes opgeruimd mogen worden om plaats te maken voor de nieuwere bestandjes als blijkt dat er te weinig opslagruimte voorhanden is ..
 

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan