Vraag computer games

benniebobo

Bekend gezicht
#1
Weet iemand waar ik de computer spelletjes die vast stonden in het bestuurings systeem XP kan verkrijgen.
Zou deze graag op mijne windows 10 willen hebben
 

aarie25

Moderator
Medewerker
#2
Weet jij om welke spelletjes het gaat?
Weet jij ook hoe jij dit werkend kunt krijgen?
Zo niet vindt je hier al wat informatie er over Klik
 

aarie25

Moderator
Medewerker
#3
Als het goed is gaat het om deze Klik
Pas wel goed op met het downloaden, want niet elke site is betrouwbaar, niet dat je gratis een virus meekrijgt.
 
#5
benniebobo had dezelfde vraag ook op een ander forum gesteld. Hij leek daar tevreden met de link naar de Windows 7 games.

Voor mensen die terug verlangen naar die antieke look van de XP spelletjes, is er ook een oplossing:

Standaard XP games downloaden

Zie deze video met uitleg:
View: https://www.youtube.com/watch?v=XPSiqk5J09U


En dit is waar je de download ophaalt: http://adf.ly/1Zo00q

Dat is een verkorte link naar de website van Mega. Dit is de volledige url naar Mega waar dat rar bestand staat: https://mega.nz/#!GxJ3RD4Y!o7ORhdQNdM0PxE7rVZU2niOEEaBiydhmCAe39X2EWjA

Je downloadt dan dit rar bestand: windows xp games.rar (2,68 MB)

Uitpakken met een programma zoals 7-Zip naar een map met de naam windows xp games.
In die map ontbreekt dan het bestand cards.dll. Je hebt dat bestand cards.dll nodig om de kaartspelletjes te kunnen spelen. Het bestand cards.dll heb ik hier opgehaald: https://fix4dll.com/cards_dll

Cards.dll (352 KB) sleepte ik daarna naar de map windows xp games. En dan ben je al klaar. Je hoeft de spellen niet te installeren. Open die map en klik op een van de exe bestanden om een spel te gaan spelen.

Omdat ik eigenlijk nooit spelletjes speel op de pc, had ik even de hulp nodig van mijn vriendin. Die snapte meteen hoe je die spelletjes moet spelen. Ze ging enthousiast aan de slag met Freecell en Solitaire (= Patience).
 

Kate1

Junior lid
#6
Microsoft Solitaire Collection geeft mij al sinds Windows 7 een aantal spelletjes. Ze hoorden gewoon bij de download en gaan vanzelf mee bij iedere volgende versie en upload. En nu heb ik dus Windows 10.
Het zijn: patience, free cell, spider, three peaks en pyramide. Ze zijn alle 5 simpel en .....verslavend.

Ik denk dat diegene die er nog niet mee speelt, ze eigenlijk wel bezit, maar ze nog moet downloaden uit de Store.
 
#8
Dat klopt, Kate. Maar ik ging er van uit dat benniebobo graag die klassieke look van Windows XP terug wilde hebben. De spellen zagen er toen wat anders uit en soms waren zelfs wat spelregels anders dan bij hetzelfde spel onder Windows 7. Sommige mensen klaagden erover dat de Windows 7 games wat trager werkten dan de XP games.
Enkel voor die echte XP liefhebbers geef ik nog deze link naar een handleiding om die klassieke XP games op een andere computer te zetten: https://www.makeuseof.com/tag/replace-terrible-windows-7-games-classic-xp/. Ik heb dat vandaag gedaan en die oude XP games werken bij mij gewoon onder Windows 10.

@Abraham54 Ik ben natuurlijk ook voorzichtig, dus heb ik het gedownloade bestand cards.dll eerst laten scannen door Virustotal. Geen bedreigingen gevonden, door geen enkele virusscanner. Het is een bestand van Microsoft:Maar als jouw link naar dlldownloader geen waarschuwing geeft van McAfee, dan is die natuurlijk beter dan de mijne.
Op zulke downloadwebsites altijd uitkijken waar je op klikt. Alleen het bestand zelf downloaden. Nooit op Download Fix Tool Now klikken of zoiets..
 

Nieuwste berichten