Vraag Edge chromium

catmen

learning senior
Lid geworden
17 jun 2011
Berichten
536
Reaction score
3
Punten
18
Edge zit standaard bij windows 10, omdat het geen goede scores kreeg door “gebruikers” heb ik het ook niet geïnstalleerd bij installatie van Windows 10 home enkele maanden geleden bij in dienst name van een nieuwe PC. Nu blijkt uit wat ik lees hier en daar dat de upgrades/updates aangeven dat de laatste edge chromium versie (zeer) goed zou werken, ik gebruik nu Google Chrome is een overstap de moeite of werkt edge naast Google Chrome zonder problemen op te leveren in brede zin? Is er even veel reclame en dergelijke. Ik ben niet wat je zou noemen een internet “beest” dus mijn internet gebruik stelt niet zo heel veel voor.
catmen
 

DonWoozy

Bekend gezicht
Lid geworden
20 jan 2010
Berichten
123
Reaction score
14
Punten
18
Hallo Catmen,

In principe zul je min of meer dezelfde beleving hebben in het browsen als met Google Chrome. Voordeel van Edge Chromium is dat dit de standaard wordt in Windows 10 waardoor je niet iedere keer bij een eventuele herinstallatie van een pc/laptop Chrome hoeft te downloaden.
Een ander voordeel is ook dat Edge Chromium een sync optie heeft welke de instellingen van je browser synchroniseert met je Microsoft account. Dit kan in Chrome ook en die synct dat met je Google account. Op dit moment is de Edge Chromium sync nog niet helemaal voltooid maar zal wel in de toekomst gebeuren.
Nog een extra punt van aandacht is, dat je de mogelijkheid hebt om Google Chrome extenties kunt installeren vanuit de Chrome Extention Store in Edge Chromium.

1581669641187.png
 

ShadyAngel

Gevestigd lid
Lid geworden
10 sep 2018
Berichten
391
Reaction score
12
Punten
18
De chromium edge is sneller (werkt vlotter) en gebruikt minder geheugen dan google chrome. Nog geen problemen mee gehad.
 

Aarie25

Moderator
Team lid
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
20.907
Reaction score
482
Punten
83
Leeftijd
39
Ook heb je iets meer privacy dan Chrome.
Maar ik vind de nieuwe Edge zeker een grote verbetering dan zijn voorganger.
 

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan