Geen garantie na herinstallatie

Rubensky

Moderator
Team lid
Wie van jullie weet hier meer over: Wanneer je een pc koopt in de winkel van bijvoorbeeld HP DELL of Asus inclusief een Windows installatie. Je komt thuis formatteert de schijf en installeert de pc of laptop opnieuw. Wat is ervan waar dat je dan geen garantie meer krijgt bij een defect? Volgens mij is het namelijk totale onzin. Echter zijn er nog altijd mensen die denken dat je dan geen garantie meer krijgt.

Wie geeft er uitsluitsel?
 

weballey

Administrator
Team lid
Ze kunnen er wel moeilijk over doen, maar ze zouden wel garantie moeten geven. Wel kan het zijn dat ze geen support geven, als je problemen met je nieuwe windows hebt. Hetzelfde geldt voor toegevoegde hardware. Dat laat de garantie van de computer zelf niet vervallen, maar je zult waarschijnlijk ook geen support krijgen, als het nieuwe onderdeel niet goed werkt.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Rubensky

Moderator
Team lid
Ja ok maar het gaat mij om de "standaard" hardware support.
 

Dave

Moderator
Team lid
Garantie geldt nooit op de software. Je mag dus softwarematig doen wat je wil. Gaat het dan fout, dan is de fabrikant nooit aansprakelijk. Ook is het bij de meeste fabrikanten toestaan om beperkte hardware aanpassingen te doen. Zoals geheugen bijsteken of de harde schijf upgraden naar een SSD. Wel kan een fabrikant vragen om bij terugsturen onder garantie, de originele hardware terug te plaatsen.
 

Rubensky

Moderator
Team lid
Oke dan is dat duidelijk dan weet ik het nu zeker!
 

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan