Info Google voegt zoekmachine DuckDuckGo toe aan Chrome

Aarie25

Moderator
Team lid
Google heeft de op privacy gerichte zoekmachine DuckDuckGo aan de nieuwste versie van Chrome toegevoegd. Nederlandse Chrome-gebruikers kunnen nu naast Google, Yahoo! Nederland en Bing ook uit DuckDuckGo kiezen. De lijst met standaard te kiezen zoekmachines zou op basis van nieuwe gebruiksstatistieken zijn aangepast, zo meldt Google-engineer Orin Jaworski.

Eerder werd DuckDuckGo nog niet aan gebruikers aangeboden. "We zijn blij dat Google het belang inziet om gebruikers een privé zoekoptie aan te bieden", zegt DuckDuckGo-oprichter Gabe Weinberg tegenover TechCrunch. Naast Nederland zou DuckDuckGo nu aan gebruikers in meer dan 60 landen worden aangeboden.

DuckDuckGo noemt zichzelf een zoekmachine die gebruikers niet volgt. Zo worden er geen profielen van gebruikers aangemaakt, geen ip-adressen opgeslagen en geen gebruikersgegevens gelogd. Vorig jaar kende de zoekmachine een sterke groei en dit jaar werd voor het eerst de 36 miljoen zoekopdrachten per dag gepasseerd.

Bron Security.nl
 

Abraham54

Administrator
Team lid
Standaard gebruik ik zelf DuckDuckGo al een hele tijd als standaard zoekmachine.
 

Aarie25

Moderator
Team lid
In Chrome bedoel jij dan?
Merk jij veel verschil met de snelheid of gevonden zoekopdrachten?
 

Abraham54

Administrator
Team lid
Nee - Chrome gebbruik ik niet.
Maar DuckDuckGo is zowel in Firefox als in Opera de standaard ingestelde zoekmachine.

Ik ben Google eigelijk meer dan zat met zijn vooroordelen enz.
 

Aarie25

Moderator
Team lid
Ik denk dat ik vanavond maar eens ga kijken hoe hij bevalt. Voor mij is snelheid 1 van de belangrijkste dingen bij gebruik van een browser.
 
Bovenaan Onderaan