Vraag IP Adres wijzigen router

hikmate

Gevestigd lid
Lid geworden
1 apr 2015
Berichten
202
Reaction score
0
Punten
16
Leeftijd
42
Ik probeer mijn ip adres te wijzigen, maar het lukt niet.

Heb al geprobeerd om de router te herstarten en te resetten.
Ik ben ook al naar http://192.168.1.1/ gegaan, maar daar vind ik niet veel.

Ik heb de B-box 3V+ router.

Mijn operator is proximus en ik heb normaal geen vast ip. Ik ben niet opzoek naar proxies of vpns ofzo

Alvast bedankt
 

Lange Pier

NCF Goeroe
Lid geworden
4 nov 2008
Berichten
24.895
Reaction score
355
Punten
83
IP adres van de provider kun je niet veranderen en als het om de dhcp gegeven adres van de router is wat is dan de reden om die te veranderen, wat je buiten de dhcp range dan moet vallen.
 

hikmate

Gevestigd lid
Lid geworden
1 apr 2015
Berichten
202
Reaction score
0
Punten
16
Leeftijd
42
IP adres van de provider kun je niet veranderen en als het om de dhcp gegeven adres van de router is wat is dan de reden om die te veranderen, wat je buiten de dhcp range dan moet vallen.
Dus het is onmogelijk om het ip adres te wijzigen?

Ik bedoel het ip dat je bv. op deze site kan zien in het groot: Find and check IP address
 

Abraham54

Administrator
Team lid
Lid geworden
9 aug 2007
Berichten
269.853
Reaction score
511
Punten
113
Leeftijd
66
Website
piepcomp.nl
Alleen als je via VPN surft heb je een ander IP-adres.
Maar wat is nu jouw probleem, met jouw IP-adres kan men niks.
 

Lange Pier

NCF Goeroe
Lid geworden
4 nov 2008
Berichten
24.895
Reaction score
355
Punten
83

hikmate

Gevestigd lid
Lid geworden
1 apr 2015
Berichten
202
Reaction score
0
Punten
16
Leeftijd
42
Alleen als je via VPN surft heb je een ander IP-adres.
Maar wat is nu jouw probleem, met jouw IP-adres kan men niks.
Ben op een game gebanned en het werkt met een VPN maar het is heel erg traag
 

Abraham54

Administrator
Team lid
Lid geworden
9 aug 2007
Berichten
269.853
Reaction score
511
Punten
113
Leeftijd
66
Website
piepcomp.nl
Dat zal je dan heus wel aan jezelf te danken hebben.
Is het een permanente of een tijdelijke ban?
 

Abraham54

Administrator
Team lid
Lid geworden
9 aug 2007
Berichten
269.853
Reaction score
511
Punten
113
Leeftijd
66
Website
piepcomp.nl
Tijd voor een andere game lijkt mij.
 

Rubensky

Moderator
Team lid
Lid geworden
17 okt 2011
Berichten
19.947
Reaction score
209
Punten
63
Het zogenaamde WAN ip adres (Wide Area Network) wordt uitgegeven door je provider en kan je niet wijzigen.

Wat betreft de ban is het zo, wanneer je een nieuwe router van je provider krijgt heb je meestal ook een nieuw ip. Een beetje zichzelf respecterende software controleert dit en herstelt de toegang niet.
 

boertje125

Gewaardeerd
Lid geworden
19 jul 2005
Berichten
1.578
Reaction score
23
Punten
38
Leeftijd
49
hangt van de provider af als deze geen statische ip gebruikt kan een reset van je modem wel degelijk een andere ip opleveren.
 

Aarie25

Moderator
Team lid
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
21.164
Reaction score
507
Punten
113
Leeftijd
39
Ben op een game gebanned en het werkt met een VPN maar het is heel erg traag
Welke Vpn gebruik jij?
Want ik heb vorige week 2 gratis Vpn`s getest en daar zat duidelijk verschil in.
Proton haalde 15 mbit en Windscribe haalde 42 mbit.
Dus kan een andere Vpn ook een optie zijn.
 

Hans60

Enthousiast
Lid geworden
16 dec 2011
Berichten
2.501
Reaction score
21
Punten
38
Je kunt kijken of je modem een mogelijkheid heeft om het mac-adres van je pc te clonen. Een ander mac-adres levert vaak een ander ip-adres op.
 

Lange Pier

NCF Goeroe
Lid geworden
4 nov 2008
Berichten
24.895
Reaction score
355
Punten
83
hangt van de provider af als deze geen statische ip gebruikt kan een reset van je modem wel degelijk een andere ip opleveren.
Was de vraag niet maar idd geven de meeste providers een dynamisch ip adres uit, modem een aantal uren afkoppen en hopen erna.
Wel eens uitgetest maar kreeg gewoon hetzelfde ip adres bij UPC.
 

Black Tiger

Netwerk hobbyist. :)
Lid geworden
16 sep 2019
Berichten
185
Reaction score
34
Punten
28
Website
www.satellitefun.org
hangt van de provider af als deze geen statische ip gebruikt kan een reset van je modem wel degelijk een andere ip opleveren.
Succes dan. De grotere providers hebben bijna allemaal het ip gekoppeld met dhcp. Is het officieel nog wel dynamisch maar virtueel statisch omdat het in dhcp vast staat.
Het kan wel nog eens zijn dat je een ander ip krijgt bij bepaalde werkzaamheden aan het netwerk en/of de dhcp server. Gebeurt zeer weinig.
Bij Ziggo worden inmiddels naar ik begreep de ip adressen ook al aan de apparatuur gekoppeld, dus even 24 uur uit laten en hups nieuw ip zoals dat vroeger ging, werkt ook niet meer.
Of de bridgemode truuk nog werkt is me niet bekend.
 

Rubensky

Moderator
Team lid
Lid geworden
17 okt 2011
Berichten
19.947
Reaction score
209
Punten
63
Ook als je een ander ip adres krijgt ga je van de ban geen toegang krijgen zo melde ik al.
 

boertje125

Gewaardeerd
Lid geworden
19 jul 2005
Berichten
1.578
Reaction score
23
Punten
38
Leeftijd
49
oke heb er zelf nooit actief wat mee gedaan (bij xs4all is je adres niet dynamische)

Maar in het verleden toen w op het werk nog een ip gebaseerde beveiliging hadden op de vpn waren er een aantal collega's die bij elke stroomstoring contact konden opnemen met de systeembeheerder omdat ze geen toegang meer kregen.

mischien eens een tweede modem aanschaffen en die er tussen zetten of heeft dat ook geen zin?
 

Rubensky

Moderator
Team lid
Lid geworden
17 okt 2011
Berichten
19.947
Reaction score
209
Punten
63
Dat heeft geen enkele zin. Je hebt namelijk maar 1 WAN ip. Dat is het ip waar je het internet mee op gaat. Hoeveel routers je ook gebruikt het is, en blijft, er èèn.

De enige keuze die je hebt is een zakelijke lijn nemen met een extra extern op adres of een tweede internet lijn.
 
Bovenaan Onderaan