Vraag Keylogger in Windows 10

Status
Niet open voor verdere reacties.

Abraham54

Administrator
Team lid
Admins van ICT beheer in bedrijven wereldwijd zitten met het probleem, dat vanaf het begin dat Windows 10 werd uitgebracht Microsoft via datacollectie zich nogal veel toe eigent.
Van meet af aan hebben ICT-admins ook bedenkingen bij de keylogger in Windows 10.
Die keylogger verzamelt enkel toetsaanslagen en met de hand geschreven data om het typen en schrijven te verbeteren in Windows 10.
In bedrijven ontstaan echter tonnen data aan vooral gevoelige informatie, via elk toetsenbord verbonden met een computer.
Denk daarbij aan intellectueel eigendom, details van handelsovereenkomsten, fusies, overnemingen, persoonlijk intellectueel eigendom en wachtwoorden.
Deels is deze paranoia misschien overdreven, maar het is belangrijk te weten hoe Microsoft omgaat met de gecollecteerde data. Naleving van wet- en regelgeving is ook cruciaal om in gedachten te houden.

Via (Instellingen > Privacy > Feedback & diagnostische gegevens) kan je in ieder geval die keylogger service uitschakelen.

Spybot heeft een perfect tool om de keylogger uit te schakelen en daarnaast nog veel meer.
Spybot Anti-Beacon kan je gebruiken van af Windows 7 tot met Windows 10.

Het is inmiddels bekend dat ook Windows 7 en Windows 8.1 zijn geoptimaliseerd om op vrijwel dezelfde wijze als in Windows 10 mee te doen aan het collecteren van data door Microsoft.

Spybot Anti-Beacon for Windows
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan