Sticky Laptop herkent hoofdtelefoon niet meer

Wildchild_Laiho

Gevestigd lid
Hallo,

Sinds vandaag heb ik een vervelend probleem met mijn laptop (Acer Aspire F15). Ik kan namelijk geen muziek meer luisteren via mijn hoofdtelefoon want wat ik ook probeer, mijn laptop blijft gewoon de muziek via de speakers afspelen... Als ik m'n hoofdtelefoon insteek komt dit venster tevoorschijn:
fout geluid.png
Maar wat ik hier ook selecteer, dit veranderd niets aan het probleem. Verder ben ik al eens in mijn instellingen gaan kijken en heb ik ook gezien dat in het "geluid-venster", onder het tabblad "afspelen", geen hoofdtelefoon meer terug te vinden is.
fout geluid 2.png

Heeft er iemand hier toevallig een idee over wat er aan de hand zou kunnen zijn en hoe ik dit probleem kan oplossen?
Alvast bedankt
 

Emi

NCF Goeroe
klik eens met rechts op een leeg veld in het scherm waar nu de speakers vermeld staan en schakel de 2 opties is in ..
 

Rubensky

Moderator
Team lid
Merk en type hoofdtelefoon? Met die gegevens kunnen we even kijken hoe deze aangesloten hoort te zitten en of er meer over bekend is.
 

Wildchild_Laiho

Gevestigd lid
Beide opties zijn ingeschakeld...

& het gaat over een Beyerdynamic DT770 pro, maar net zo goed over iphone oortjes. Tot een paar dagen geleden heeft dit altijd goed gewerkt...
 

Aarie25

Moderator
Team lid
Heb jij iets van een Windows update gedownload gisteren/vandaag?
Toevallig de laptop al eens herstart?
 

Wildchild_Laiho

Gevestigd lid
Ik had de laptop al herstart maar het probleem is ondertussen opgelost.
In het venster dat tevoorschijn komt als ik m'n hoofdtelefoon inplug heb ik deze keer het vinkje aangevinkt bij "remember my selection and do not show this dialogue next time" en plots werkt het nu weer. Mijn laatste update is van 21-12-2018 geleden maar daar lag het niet aan want ik heb daarna sowieso nog met m'n hoofdtelefoon muziek geluisterd.

Vreemd dat mijn laptop om die input vraagt als ik m'n hoofdtelefoon inplug maarja, het werkt weer dus ik ben tevreden :)
 

Aarie25

Moderator
Team lid
Mooi dat het weer werkt, ik heb dit topic dan ook opgelost gezet!
 
Bovenaan Onderaan