Windows 7 Moet zoektermen steeds 2 keer invoeren

Ruud Muschter

Nieuw lid
Lid geworden
7 dec 2013
Berichten
24
Reaction score
0
Punten
1
Beste mensen,

Sinds geruime tijd moet ik een zoekterm in mijn pc steeds 2 keer invoeren voordat ie 'pakt'. Mijn platform is nog Windows 7. Ik gebruik Google Chrome. Als ik in de Bladwijzerbalk bijvoorbeeld 'buienradar' aanklik, is het systeem even bezig, zie ik boven in de statusbalk. Vervolgens staat alles weer in uitgangspunt. Klik ik 'buitenradar' opnieuw aan, dat gaat de website van buienradar open. Maar het verschijnsel doet zich ook elders voor. Als ik bijvoorbeeld in Acrobat Reader een bestand heb geopend, en rechtsbovenin de grootte van het scherm wil veranderen, bijvoorbeeld naar 30%, dan moet ik dat 2 keer doen voordat de gekozen actie wordt uitgevoerd. Heeft iemand een idee waar dit door kan ontstaan? Dank voor jullie reacties.
 

Aarie25

Moderator
Team lid
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
21.164
Reaction score
507
Punten
113
Leeftijd
39
Hallo,

Dat is wel een bijzonder gebeuren, ik heb dit eigenlijk nog nooit gehoord.
Het kan zijn dat er een fout is ontstaan door een update van Windows.
Ook zou je Chrome eens kunnen resetten, om te kijken of dat nog verschil geeft.
Scan ook eens met Malwarebytes om te kijken of het niet is veranderd door een virus.
www.malwarebytes.org kies hier voor gratis downloaden.

Heb jij geen interesse om te upgraden naar Windows 10? Kan nog steeds gratis.
Dit kan zelfs met behoud van de standaard Windows 7 uiterlijk, door gebruik van Classic Shell.
 

Aarie25

Moderator
Team lid
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
21.164
Reaction score
507
Punten
113
Leeftijd
39
Google Chrome resetten naar de fabrieksinstellingen.

Klik rechtsbovenin het scherm op de drie puntjes om het menu te openen.
Klik hier op instellingen en scroll helemaal naar onderen.
Klik hier op “Geavanceerde instellingen weergeven…“.
Scroll wederom helemaal naar onderen en klik op de knop instellingen resetten.
Vink de optie “Help Google Chrome beter te maken door instellingen te melden” eventueel uit.
Klik hierna op de knop resetten om Google Chrome ter te zetten naar de fabrieksinstellingen.
 

erikdenhouter

Gevestigd lid
Lid geworden
14 jun 2019
Berichten
478
Reaction score
38
Punten
28
Leeftijd
63
Laatst bewerkt:

Ruud Muschter

Nieuw lid
Lid geworden
7 dec 2013
Berichten
24
Reaction score
0
Punten
1
Google Chrome resetten naar de fabrieksinstellingen.

Klik rechtsbovenin het scherm op de drie puntjes om het menu te openen.
Klik hier op instellingen en scroll helemaal naar onderen.
Klik hier op “Geavanceerde instellingen weergeven…“.
Scroll wederom helemaal naar onderen en klik op de knop instellingen resetten.
Vink de optie “Help Google Chrome beter te maken door instellingen te melden” eventueel uit.
Klik hierna op de knop resetten om Google Chrome ter te zetten naar de fabrieksinstellingen.
Dank voor je reactie. Ik had even moeten vermelden dit ik dit al gedaan had, en ook de geneste structuur van de Bladwijzerbalk opgeheven, door dit helemaal te verwijderen, en de backup van de favorieten terug te zetten. Maar toch blijft het zich voordoen.
 

erikdenhouter

Gevestigd lid
Lid geworden
14 jun 2019
Berichten
478
Reaction score
38
Punten
28
Leeftijd
63
. . . Als ik bijvoorbeeld in Acrobat Reader een bestand heb geopend, en rechtsbovenin de grootte van het scherm wil veranderen, bijvoorbeeld naar 30%, dan moet ik dat 2 keer doen voordat de gekozen actie wordt uitgevoerd.
Is dat de losse Acrobat reader ? Dus niet iets in je Google Chrome browser ? Want dan zit het in Windows zelf (Ik las dat te laat).
Dan zou ik een virus expert raadplegen om eens wat scans op je systeem los te laten.
 

Aarie25

Moderator
Team lid
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
21.164
Reaction score
507
Punten
113
Leeftijd
39
Ik neem aan dat je weet dat Windows 7 niet meer wordt ondersteund en het dus een groot risico loopt op virussen? Hopelijk doe je geen bankzaken op die computer.
 

Ruud Muschter

Nieuw lid
Lid geworden
7 dec 2013
Berichten
24
Reaction score
0
Punten
1
Is dat de losse Acrobat reader ? Dus niet iets in je Google Chrome browser ? Want dan zit het in Windows zelf (Ik las dat te laat).
Dan zou ik een virus expert raadplegen om eens wat scans op je systeem los te laten.
Klopt, het is een losse Acrobat Reader. Dank.
 

Aarie25

Moderator
Team lid
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
21.164
Reaction score
507
Punten
113
Leeftijd
39
Je kunt eens de scan laten lopen uit mijn bericht 2.
Klik daar op de blauwe letters en kies voor gratis downloaden.
 

Ruud Muschter

Nieuw lid
Lid geworden
7 dec 2013
Berichten
24
Reaction score
0
Punten
1
Je kunt eens de scan laten lopen uit mijn bericht 2.
Klik daar op de blauwe letters en kies voor gratis downloaden.
Heb zonet Malwarebytes geïnstalleerd. Heb flink wat in quarantaine kunnen zetten. Maar helaas heeft het programma ook de toegang tot mijn IOBit Advanced System Care-programma onmogelijk gemaakt, en ook IOBit Malware Bytes. Ik moest een systeemherstel uitvoeren om alles weer goed te krijgen. Maar het was de poging waard, hoor.
 

Aarie25

Moderator
Team lid
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
21.164
Reaction score
507
Punten
113
Leeftijd
39
Iobit kun je beter verwijderen.
Want die kopieert programma's en maakt ze dus niets zelf, die ook niet eens zo goed werken. Zoals je kunt zien heeft hij ook Malwarebytes nagemaakt. Dat is ook de reden dat Malwarebytes Iobit eraf gooit.
 
Bovenaan Onderaan