Info NAS setup

#1
Hallo,

Ik heb een NAS gekocht, maar ik krijg hem niet werkend zoals ik dat wil. Ik heb de Sitecom MD-254 met 2x1TB HDD's erbij. Ik heb de NAS op mijn router aangesloten en ik kan bij de webpagina. Het is mij gelukt om de twee schijven in RAID 1 te zetten (bijlage 1) en een gebruiker toe te voegen. Ik heb via de webpagina een gebruikersmap aangemaakt (bijlage 2). Maar als ik nu via verkenner bij de NAS wil komen lukt het niet. Ik krijg dan de melding dat de locatie niet gevonden kan worden. Ik heb verschillende adressen dingen geprobeerd: local ip (192.168.2.38), //SitecomNas/ (apparaat naam), \\SitecomNas\, extern ip. Als ik via cmd de NAS ping krijg ik een reactie, mijn pc ziet de nas dus wel. Als ik echter verder kijk zie ik ook een FTP optie staan (bijlage 3). Die staat standaard aan, als ik dan via mijn browser/verkenner naar: ftp://192.168.2.38/ ga zie ik een paar mappen (bijlage 4). Het lijkt mij niet dat dit de juiste manier is om bij de bestanden te komen.


Naamloos.png
 

Rubensky

Moderator
Medewerker
#2
Als ik het goed begrijp is het een NAS van Sitecom?

En heb jij van de map die je op de NAS hebt aangemaakt wel een gedeelde map gemaakt? Want dat is wel belangrijk voor de bereikbaarheid.
 

Rubensky

Moderator
Medewerker
#4
Dat begrijp ik. Maar heb je ook die specifieke map gedeeld?
 
TS
TS
M

martijnschuman

Gevestigd lid
#6
Ik heb nu zonder ftp toegang tot de nas, via: \\192.168.2.42. Maar als ik nu de nas als een vast locatie wil toevoegen zegt hij dat het alleen in een specifieke map kan. Is het ook mogelijk om direct naar de hoofdmap te gaan zonder een specifieke map?
 

Rubensky

Moderator
Medewerker
#7
Nee, je zult een specifieke map moeten opgeven. Wat je kan doen is die bijvoorbeeld hoofdmap noemen en daarin al je andere mappen aanmaken.

Ik lees dat je ftp wilt gebruiken. In de meeste gevallen kan dit wel maar moet je deze optie apart activeren.
 

Rubensky

Moderator
Medewerker
#9
De vragen worden op dit moment niet meer beantwoord. Ook niet of het is gelukt. Misschien is de TS druk en horen we dat later... Helaas.
 

Rubensky

Moderator
Medewerker
#11
Graag gedaan hoor. Mochten er nog vragen zijn schroom niet stel ze gerust.
 
Bovenaan Onderaan