Vraag Netwerk comp A naar B zonder Internet

perloc

Enthousiast
Lid geworden
27 jan 2014
Berichten
2.211
Reaction score
0
Punten
36
Locatie
Beira - Mozambique
Twee laptops: Windows7 en Windows10, van hieraf 7 en 10
7 is verbonden met netwerk-kabel naar een router (heeft geen WLAN werkend) en 10 (heeft geen netwerkaansluitplug) heeft verbinding met zelfde router.
Zowel de 7 als de 10 heeft een verbnding via het netwerklogo rechtsnder in de balk. Maar de 7 ziet de 10 niet V.V. !!
In beide laptops 7 en 10 is een folder gezet in share mode.
Hoe nu verder?
perloc

















0 owel op 7 als op 1

9
 

perloc

Enthousiast
Lid geworden
27 jan 2014
Berichten
2.211
Reaction score
0
Punten
36
Locatie
Beira - Mozambique
Twee laptops: Windows7 en Windows10, van hieraf 7 en 10
7 is verbonden met netwerk-kabel naar een router (heeft geen WLAN werkend) en 10 (heeft geen netwerkaansluitplug) heeft verbinding met zelfde router.
Zowel de 7 als de 10 heeft een verbnding met de router via het netwerklogo rechtsnder in de balk. Maar de 7 ziet de 10 niet V.V. !!
In beide laptops 7 en 10 is een folder gezet in share mode.
Hoe nu verder?
perloc
 

Rubensky

Moderator
Team lid
Lid geworden
17 okt 2011
Berichten
19.374
Reaction score
127
Punten
63
Zien de computers elkaar wel als je onder netwerk kijkt? En kunnen de computers elkaar pingen?
 

perloc

Enthousiast
Lid geworden
27 jan 2014
Berichten
2.211
Reaction score
0
Punten
36
Locatie
Beira - Mozambique
Nee, de computers zien elkaar niet. Ik zie alleen maar dat de router de beide computers ziet maar aan elkaar knopen doet ie niet.
De verbinding heeft mijn zoon gemaakt toen hij hier was op vakantie vorige maand. (Woont in Nederland. Zit op HBO voor ICT studie.)
Maar toen ik dit uitprobeerde bleek dat ik geen toegang had van 10 naar 7. Permissions weetjewel?
Daar heb ik aan zitten vogelen om dat voor elkaar te krijgen maar van de regen in de drup beland: geen verbinding meer.
Ik zal me eens inspannen om dat pingen voor elkaar te krijgen. In een grijs verleden wel eens gebruikt. Maar ik ben vrijwel nooit bezig met dit soort zaken.
Dus naar MS-Dos. Toch nog steeds onmisbaar in al die Windows smaken. Ik kom terug als het is gelukt (of niet).
perloc
 

perloc

Enthousiast
Lid geworden
27 jan 2014
Berichten
2.211
Reaction score
0
Punten
36
Locatie
Beira - Mozambique
Gepingeld. Ik weet niet zeker de computernaam van de 10, dus ik heb van 10 naar 7 ge-ping-ed. Meldt dat ie geen CVP-PC (naam van de 7 laptop) kan vinden.
Ingevoerd: ping CVP-PC
Ping request could not find CVP-PC. Pls check the name and try again.
Ik ben altijd in de war met host en client. Wie is nu de host? de andere laptop ? of deze ?
(Min laptops zijn beiden in het Engels!!)
perloc
 

Lange Pier

NCF Goeroe
Lid geworden
4 nov 2008
Berichten
24.346
Reaction score
213
Punten
63
Er is geen host of cliënt bij een netwerk thuis.

Loop deze stappen eens na.

Ik heb gewoon alle mappen en schijven die ik wil delen gedeeld, machigingen goed gezet, zonder wachtwoord en kan overal op.
 

Rubensky

Moderator
Team lid
Lid geworden
17 okt 2011
Berichten
19.374
Reaction score
127
Punten
63
Pingen werkt niet op computernaam maar op IP adres. En het moet beide kanten op werken dus van computer A naar computer B en van computer B naar computer A. Zo niet dan is de verbinding niet goed.

Wel eens gewerkt met een tracert commando? Dan kan je zien welke route de IP volgt.
 

perloc

Enthousiast
Lid geworden
27 jan 2014
Berichten
2.211
Reaction score
0
Punten
36
Locatie
Beira - Mozambique
Lange Pier.
Ik moet toch een Engels forum zien te vinden die mijn vragen kan beantwoorden. Mijn laptops zijn in het Engels en afgezien, dat het al een zoekwerk is om je probleem op te lossen, is het ook een zoekwerk om de Nederlandse naar het juiste Engelse item (zie je wel! Daar heb je het al. Wat is "item" in het Nederlands?) te vertalen. Ik zie tè vaak afwijkingen van Nederlands en deze vertaald naar Engels.
Dank voor antwoord. Zal er proberen uit te komen...
Heeft iemand een tip voor een goed Engels computer forum?
perloc
 

perloc

Enthousiast
Lid geworden
27 jan 2014
Berichten
2.211
Reaction score
0
Punten
36
Locatie
Beira - Mozambique
Rubensky: Zoals ik al heb opgemerkt: ik ben niet zo bezig met dit soort zaken. Dus voor mij is elke opdracht een zoektocht naar "waar kan ik dat vinden". Ik heb al bij Netwerk gezocht naar het IP adres, maar voor ieder item wil die het Internet op. Dat adres wat ik moet hebben zit toch in deze laptop en niet op het Internet? En als ik de Internet verbinding afsluit krijg ik een foutmelding. Zelfs voor HELP wil die het Internet op. Heeft Win10 geen Help functie meer??
Verder staat Help niet bij de H maar bij de G: Get help. Ook al zoiets!
perloc
 

AnjoZ

Gevestigd lid
Lid geworden
18 sep 2013
Berichten
350
Reaction score
14
Punten
18
zet eerst maar eens de firewalls uit.
IP adres kun je achterhalen door de CMD op te roepen
How to Open Command Prompt in All Versions of Windows

Als dat vensetr opent geef je in ipconfig/all

dan zie je een lijst met daarin het IPadres van je netwerk adapter, dat zal bij de 10 dus een wifidevice zijn en op de 7 zoek je naar de networkadapter

Die adressen gebruik je om te pingen.
Staat verder samba 1 aan op win10??
 

perloc

Enthousiast
Lid geworden
27 jan 2014
Berichten
2.211
Reaction score
0
Punten
36
Locatie
Beira - Mozambique
AnjoZ: Dank voor antwoord!
Het enige ip adres op de 10 wat ik krijg is dat van Internet, mijn Internet key die verbinding heeft met Internet.
Als ik ping met het adres van de 10 vanuit de 7 krijg ik: ping 192.168.8.1 : "Destination net unreachable."
Op de 7 geeft IPconfig/all niet één IP adres, dus pingen van 10 naar 7 kan niet.
perloc
 

perloc

Enthousiast
Lid geworden
27 jan 2014
Berichten
2.211
Reaction score
0
Punten
36
Locatie
Beira - Mozambique
Nog niet. Komt wel maar ik kan niet meer uren achter de laptop zitten. En bovendien heb ik ook nog mails te beantwoorden en bezig zijn aan waar ik al jaren mee beig ben op de laptop
Ik kom wel terug als ik zover ben.
perloc
 

perloc

Enthousiast
Lid geworden
27 jan 2014
Berichten
2.211
Reaction score
0
Punten
36
Locatie
Beira - Mozambique
Rubensky: Die link die me hebt gestuurd is een rijstebrij, waarvan ik maar enkele rijstkorrels nodig heb. Ik kom er niet uit.
Zoals gezegd: het heeft gewerkt!!
Dus er mankeert weinig aan om het weer werkend te krijgen. Ik vermoed iets met de wachtwoorden.
De meeste dingen, mappen delen en gelijke workgroup en verschillende computer namen, dat alles is allang ingesteld.
Mijn zaak is eenvoudig (zou het moeten zijn!!) verbinding van A naar B, zonder wachtwoorden of welke beveiliging dan ook.
Dat was met het iBook wat ik ooit heb gehad een fluitje van een cent! Daar zou Bill Gates eens naar moeten kijken!! Die maakte (indertijd) zomaar, pats boem, verbinding met mijn WinXP.
perloc
 

perloc

Enthousiast
Lid geworden
27 jan 2014
Berichten
2.211
Reaction score
0
Punten
36
Locatie
Beira - Mozambique
Nu had ik het bijna voor elkaar! Maar helaas, het werkte niet.
Ik had een site gevonden die het volgende instrueerde:
Control Panel/Network and Internet/Network and Sharing Centre/(Links) Change adapter settings/2 adapters: Ethernet5 and Wi-Fi. Klik op Ethernet en met de CTRL key op Wi-Fi
Beiden zijjn nu geselecteerd.
Klik op Wi-Fi en klik in de drop down op "Bridge Connection"
Dan verschijnt: Network Bridge.
Volgens de instructies moet er nu verbinding zijn. Maar helaas, niet dus.
In de "Network Bridge" staat "network cable unpluged". Tja, die verbinding is wireless. (Hoe zit dat dan met die Wi-Fi ?? Dat is toch wireless ??)
Of is het een password kwestie....
perloc
P.s. Toen ik mijn laptop opstartte begon die weer een update (?) te installeren. Dat duurt altijd tenminste 10 minuten dus ik heb mijn laptop uit gezet (5 sec op de uitknop) Daarmee raakte ik de site kwijt voor bovenstaande instructie kan hem niet meer vinden.
 

Rubensky

Moderator
Team lid
Lid geworden
17 okt 2011
Berichten
19.374
Reaction score
127
Punten
63
Als je helemaal niet thuis ben in netwerken is het een heel stuk lastiger. Als we je vragen een paar dingen te testen kan je niets met de uitkomst van de tests. Ik kan je bijvoorbeeld wel vragen om een tracert commando te doen om de route te bepalen. Vervolgens zal je hier de informatie moeten plaatsen zodat wij die kunnen interpreteren. Dat is gewoon heel lastig op afstand.

Ken je iemand die je d.m.v. Teamviewer kan helpen?
 

perloc

Enthousiast
Lid geworden
27 jan 2014
Berichten
2.211
Reaction score
0
Punten
36
Locatie
Beira - Mozambique
porrelaar, History staat uit.
En de site die je suggeerde is het niet.
Heeft niet zoveel zin om dat te achterhalen want het werkte niet.
Ik vermoed, maar nergens gelezen, dat het werkt bij een rechtstreekse verbinding met een netwerk kabel. Dat kan bij mij niet want op deze laptop (Win10) zit geen netwerk aansluitplug. Dat moet wireless.
Trouwens, niemand ooit gehoord van de Network Bridge?

Rubensky: Ik heb hier met geen enkele computergebruiker kontakt.
Teamviewer doet vermoeden dat iemand anders in je computer kan kijken en je kan helpen. Niet?

perloc
 

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan