Pc-revolutie

Abraham54

Administrator
Medewerker
#1
Al jaren worden nieuwe moederborden met UEFI geleverd in plaats van BIOS. Tot nu toe is er echter nog steeds een compatibiliteitsmodus voor de oude technologie.
Maar Intel heeft nu het einde van het BIOS aangekondigd en dit heeft vooral betrekking op Windows 7.Zelfs als u het vandaag vaak niet eens opmerkt, voordat Windows start, start het BIOS (Basic Input Output System) of zijn opvolger UEFI (Unified Extensible Firmware Interface). Maar binnenkort zal dat veranderen, Intel heeft aangekondigd dat 2020 over en uit is met het BIOS. Hoewel moederborden sinds alweer jaren met UEFI zijn uitgerust, is er tot nu toe een compatibiliteitsmodus die kan worden ingesteld en niet meer aanwezig zal zijn!

Vanaf 2020 alleen nog puur UEFI.


UEFI-klassen: vanaf 2020 zullen er alleen UEFI Class 3 en een nieuwe UEFI Class 3+ met altijd geactiveerde Secure Boot zijn.

In een lezing op de UEFI Plugfest-conferentie legde Intel-medewerker Brian Richardson uit hoe en waarom je van het oude BIOS af wilt. Er zijn momenteel vier UEFI-klassen (0 tot 3) waar UEFI Class 2 momenteel het meest wordt gebruikt. Dit maakt volledig gebruik van de UEFI-modus mogelijk, maar er is nog steeds een compatibiliteitsmodus met het oude BIOS. Vanaf 2020 is er alleen nog het moderne UEFI op Intel-systemen, dat wil zeggen UEFI-klasse 3 zonder achterwaartse compatibiliteit. Voor een extra UEFI-klasse 3+ moet Secure Boot altijd zijn ingeschakeld. De belangrijkste reden voor de afschaffing van het BIOS zijn veiligheidsbelangen van de oude technologie.

UEFI is niet alleen de toekomst, maar reeds enkele jaren gevestigd. Desondanks zijn er nog steeds enkele systeemtools die nog niet compatibel zijn met UEFI. Ze hebben nog ongeveer twee jaar over om de oude BIOS-bende te kappen. Zonder het BIOS werken zelfs sommige oude systemen niet meer, zoals Windows 7 in de 32-bits versie of FreeDOS en bijbehorende reddingsomgevingen. UEFI-ondersteuning wordt alleen geleverd bij de 64-bits versie van Windows 7. Dit zou niet bijzonder slecht moeten zijn, omdat Microsoft de ondersteuning voor Windows 7 zal stopzetten in januari 2020. Gebruikers moeten uiterlijk dan voor een alternatief zorgen.
 

wulp5

Bekend gezicht
#2
Hallo,
Ik ben technisch niet zo onderlegd om dit volledig te kunnen plaatsen, maar klopt het als ik zeg dat 32-bitters met W7 na 2020 best naar het museum verhuizen?
Guy
 

Rubensky

Moderator
Medewerker
#3
Dit topic is al maanden oud. het is niet wenselijk om op een topic te reageren waar al meer dan 2 weken niet op is gereageerd. Mocht je vragen hebben hierover maak dan een nieuw topic aan en verwijs naar dit topic.

Hier gaat een slotje op
 

Abraham54

Administrator
Medewerker
#4
Wulp heeft mijn inziens een terechte vraag gesteld.
Mogelijk ook dat Wulp niet begrepen dat de ondersteuning voor Windows 7 in 2020 volledig stopt.
Zowel voor de 32- en 64-bit versie van Windows 7.

Vanaf 2020 hebben computers met UEFI-klasse 3+ mogelijk wel een probleem om Linux te kunnen installeren.
 

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan