1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Nieuws Pc-revolutie

Discussie in 'ICT Nieuws' gestart door Abraham54, 3 dec 2017.

Discussie Pc-revolutie in het ICT Nieuws forum op nationaalcomputerforum.nl/.

 1. Abraham54

  Abraham54 Administrator

  Al jaren worden nieuwe moederborden met UEFI geleverd in plaats van BIOS. Tot nu toe is er echter nog steeds een compatibiliteitsmodus voor de oude technologie.
  Maar Intel heeft nu het einde van het BIOS aangekondigd en dit heeft vooral betrekking op Windows 7.  Zelfs als u het vandaag vaak niet eens opmerkt, voordat Windows start, start het BIOS (Basic Input Output System) of zijn opvolger UEFI (Unified Extensible Firmware Interface). Maar binnenkort zal dat veranderen, Intel heeft aangekondigd dat 2020 over en uit is met het BIOS. Hoewel moederborden sinds alweer jaren met UEFI zijn uitgerust, is er tot nu toe een compatibiliteitsmodus die kan worden ingesteld en niet meer aanwezig zal zijn!

  Vanaf 2020 alleen nog puur UEFI.

  [​IMG]
  UEFI-klassen: vanaf 2020 zullen er alleen UEFI Class 3 en een nieuwe UEFI Class 3+ met altijd geactiveerde Secure Boot zijn.

  In een lezing op de UEFI Plugfest-conferentie legde Intel-medewerker Brian Richardson uit hoe en waarom je van het oude BIOS af wilt. Er zijn momenteel vier UEFI-klassen (0 tot 3) waar UEFI Class 2 momenteel het meest wordt gebruikt. Dit maakt volledig gebruik van de UEFI-modus mogelijk, maar er is nog steeds een compatibiliteitsmodus met het oude BIOS. Vanaf 2020 is er alleen nog het moderne UEFI op Intel-systemen, dat wil zeggen UEFI-klasse 3 zonder achterwaartse compatibiliteit. Voor een extra UEFI-klasse 3+ moet Secure Boot altijd zijn ingeschakeld. De belangrijkste reden voor de afschaffing van het BIOS zijn veiligheidsbelangen van de oude technologie.

  UEFI is niet alleen de toekomst, maar reeds enkele jaren gevestigd. Desondanks zijn er nog steeds enkele systeemtools die nog niet compatibel zijn met UEFI. Ze hebben nog ongeveer twee jaar over om de oude BIOS-bende te kappen. Zonder het BIOS werken zelfs sommige oude systemen niet meer, zoals Windows 7 in de 32-bits versie of FreeDOS en bijbehorende reddingsomgevingen. UEFI-ondersteuning wordt alleen geleverd bij de 64-bits versie van Windows 7. Dit zou niet bijzonder slecht moeten zijn, omdat Microsoft de ondersteuning voor Windows 7 zal stopzetten in januari 2020. Gebruikers moeten uiterlijk dan voor een alternatief zorgen.
   

Deel Deze Pagina