[photoshop] gezicht bewerking.

Status
Niet open voor verdere reacties.

Erikk

Heeft veel posts
#1
[hand]
<o:p> </o:p>
Photoshop. Gezichten bijwerken.
<o:p> </o:p>
In deze tutorial zal ik je meerdere manieren laten zien waarmee je in photoshop CS gezichten/portretten van mensen kan bijwerken. Zoals het vergroten van de ogen, verkleinen van oren en neuzen, wegwerken van oneffenheden op de huid, vergroten of verkleinen van de mond, verhogen van de wenkbrauwen en noem maar op.
<o:p> </o:p>
Ik zal in elk hoofdstuk een deel van het gezicht gaan bewerken en aangeven hoe ik dit heb gedaan.
<o:p> </o:p>
We gaan in deze tutorial de foto van Jan Marijnissen (van de SP). Bijwerken. En nee dat is niet omdat hij zo lelijk is dat hij wat berwerking nodig heeft (al zeg ik niet dat dat niet zo is) maar het was gewoon een foto die een goede kwaliteit had en goed kon worden aangepast.
<o:p> </o:p>
Dit is de begin foto:

<o:p> </o:p>
de dingen die ik laat zien in deze tut zijn mischien iets te overdreven , mischien zover dat het wat teveel is maar dat hoef je zelf natuurlijk niet te doen. als je het heel subtiel doet kun je een foto van iemand heel mooi aanpassen waardoor het er net een stukje beter uitziet. bijvoorbeeld als iemand op een foto net zijn ogen iets te ver dichtkneep. of als iemand net even niet lachte maar jij dat toch wilt.
je kan het net als mij ook heel erg (nog erger zelfs) gaan overdrijven totfat je bijna iemand anders hebt. het is maar net wat je wilt. je zou van iemand die dik is ook kunnen kijken hoe hij er uit zou zien als hij wat dunner was. (en ja dat gaan we met jan ook doen. de dikkerd!).

[/hand]
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Erikk

Heeft veel posts
#2
[hand]
<o:p> </o:p>
1. De levels aanpassen.
<o:p> </o:p>
Het is in onze foto van jan eigenlijk niet heel erg nodig omdat deze foto al best goede kleur kwaliteit is maargoed het is wel een goede les.
<o:p> </o:p>
Bij veel afbeelding zijn de kleur levels niet helemaal goed verdeeld. Er zijn dan bijvoorbeeld niet echte zwarte kleuren en geen echte witte kleuren maar de zwarte zijn dan iets lichter waardoor de afbeelding wat bleek kan lijken. Als je de levels van de afbeelding aanpast zodat de levels wel puur zwart en puur wit bevatten worden de donker licht verhoudingen beter waardoor de afbeelding een stuk duidelijker worden.
<o:p> </o:p>
En dat doe je als volgt:
<o:p> </o:p>
Open je afbeelding (goh).
Ga vervolgens naar IMAGE-ADJUSTMENTS-LEVELS.
Je krijgt dan een nieuw menu scherm. Zoals hieronder.

Zoals je ziet heeft deze afbeelding ook een klein gedeelte in het donker (helemaal links) waar geen pixels in zitten en het in het lichte pixel gedeelte zit eigenlijk ook heel weinig al zit er we wat.
Als we de schuivers nou gaat verschuiven zodat in het zwartste gedeelte wel pixels zitten word de afbeelding minder grijs en dus mooier. Maak jou image hetzelfde als hieronder.

Zoals je ziet is de image wat minder vaag/grijzig geworden en dus mooier. Het is geen heel groot verschil.
<o:p> </o:p>
Dit is het resultaat van dit hoofdstuk
/

<o:p> </o:p>
[/hand]
 

Erikk

Heeft veel posts
#3
[hand]
<o:p> </o:p>
2. Aanpassen van de ogen.
<o:p> </o:p>
In dit hoofdstuk ga ik de ogen van de foto aanpassen.
Omdat Jan op deze foto zijn ogen een beetje heeft dicht geknepen is het een beetje een chagrijnige glimlach. Dus die gaan we wat opener maken.
Vooral zijn rechter oog is erg klein geworden wat er een beetje raar uitziet in verhouding met het linker oog dus dat gaan we een beetje in een juiste verhouding maken. En ook zorgen we ervoor dat de ronding in het oog wat ronder is.
<o:p> </o:p>
Zo gaan we dit doen:
Het is eigenlijk niet heel moeilijk want photoshop zal veel voor ons gaan doen het enige wat wij moeten doen is zorgen dat het niet uit de hand loopt.
<o:p> </o:p>
Open het menu FILTER/LIQUIFY. Je krijgt nu een geheel nieuw scherm en daar ga ik geen printscreen van maken omdat dat veel te groot is om te laten zien.
<o:p> </o:p>
In het linker menu staat een knop voor de zoom tool. Druk daarop en zoom vervolgens in op de ogen(beide). We zoomen op beide ogen in zodat we beide ogen kunnen zien en kunnen vergelijken met elkaar om te kijken hoe groot ze moeten worden.
<o:p> </o:p>
Selecteer in het linker menu de freezemask tool.
. En maak met de kwast die je krijgt de volgende delen van de image rood.:

Het rode gedeelte is een mask waardoor je bij het gebruiken van een andere tool deze delen van de afbeelding niet kan aanpassen. Hierdoor kunnen we het oog bewerken zonder dat de delen daaromheen niet worden veranderd.
Nu we hebben gezorgd dat de delen rond het oog niet zullen worden aangepast kunnen we het oog gaan vergroten. We gaan dit doen met de bloat tool
. Dus selecteer deze. En maak de kwast net iets groter als het gedeelte dat je wilt aanpassen. (dit kan je doen door op de ] te drukken om te vergroten of op de [ om te verkleinen.). druke vervolgens door te klikken met je linker muisknop op het gedeelte wat je wilt vergroten. Elke keer als je klik zal de bloat tool het geselecteerde deel een stukje vergroten. Doe dit totdat je het gewenste resultaat hebt als hieronder ongeveer.

<o:p> </o:p>
Oke we hebben nu een vergoot oog wat er opzich al wat beter uit ziet. Nu moeten we nog zorgen dat het oog wat minder samen is geknepen. Ook dit gaan we in het LIQUIFY menu doen.
<o:p> </o:p>
Zoom in op de beide ogen. en selecteer de SMUDGE tool
. Met de smudge tool kan je delen van een afbeelding verplaatsen terwijl de omliggende pixels meegtrokken worden. Dit gaan we ook doen bij de oogleden van jan. Je moet steeds een klein deel van het ooglid een klein stukje om hoog trekken en dit dan dus steeds verder naar links tot je het hele ooglid hebt gedaan.
Als je dit bij het rechteroog doet zou je dit ongeveer moeten krijgen:

Vergelijk dit desnoods met een eerdere staat van het oog om het verschil te zien.
Doe dit zelfde met het linker oog:

<o:p> </o:p>
Ok nu hebben we de ogen van Jan wat aangepast waardoor hij een wat vrolijkere blik heeft.
Druk op OK om de bewerkingen te accepteren en je gaat weer terug naar het hoofd venster van photoshop. Vergelijk de nieuwe look met de oude look en dan zou je ongeveer de verschillen als hieronder moeten hebben.
<o:p> </o:p>
Voor Na

<o:p> </o:p>
Ziet er een stuk beter uit toch?. Je zou opzich de smudge tool ook kunnen gebruiken om de wenkbrauw iets ronder te maken maar dat ga ik niet doen.

<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
[/hand]
 

Erikk

Heeft veel posts
#4
[hand]

3. Nosejob.

Jan heeft een beetje een grotedikke neus en daar gaan we wat aan doen.
Menig bekend persoon zal hier flink geld voor geven maar jan krijgt het van mij gratis.

we gaan in dit hoofdstuk weer gebruik maken van het FILTER\LIQUIFY menu.
dus ga daar weer in.

en maak een freeze mask selectie om de neus zoals hieronder.

nu we hebben gezorgd dat dat deel niet kan worden bewerkt kunnen we de neus wat dunner gaan maken. hiervoor gebruiken we het tegenovergestelde van de eerder gebruikte bloat tool. namelijk de PUCKER TOOL
. selecteer de puckertool en maak de selectie kwast groter dan de neus. ga vervolgens met het kruisje op het midden van de neus klikken en zie dat de neus dunner wordt. je moet wel opletten dat je met het kruisje zoveel mogelijk op het midden van de neus zit anders zal je de neus scheef kunnen trekken. als de neus al scheef was zal je hem recht kunnen trekken met de smudge tool. een tip is wel dat je niet teveel gaat weg trekken aangezien je dan vieze vlekken gaat krijgen. nou terug naar het neus verkleinen verhaal. als je klaar bent met klikken met de grote kwast zou je nog de kwast kunnen verkleinen om individuele neus delen te verkleinen. bijvoorbeeld de neus vleugels.
als je klaar bent zal ej ongeveer het volgende:

zoals je kunt zien heeft hij ook een klein beetje een vierkante punt aan zijn neus. en ook dat kunnen we mooier maken. dit gaan we doen met de smudge tool (ook die moet je nu kennen).
selecteer de smudge tool en maak hem heel klein (ongeveer de helft van de neuspunt) nu kan je hem gaan rond trekken totdat je ongeveer het onderste het:


oke dat was het voor de neus kijk naar de afbeeldingen hieronder voor het voorheen en nu verschil. de neus is mischien wat te smal geworden maar goed dat kan je helemaal zelf bepalen hoe erg je het overdrijft.!


[/hand]
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Erikk

Heeft veel posts
#5
[hand]

4. Oor verkleining.

ja ik hoorde het jullie denken "god wat heeft die man een grote oren". nou daar gaan we wat aan doen. we kunnen de oren heel makkelijk met de tools die we hiervoor ook hebben gebruikt heel simpel verkleinen en zelfs een wat mooiere vorm geven.

ga hiervoor weer het FILTER/LIQUIFY menu in. en maak een freeze mask selectie rond de oren. zorg ervoor dat het stukje oor dat aan het hoofdvastzit ook bedekt is anders ga je rare verschijnselen krijgen.
ongeveer zoals hieronder:

oke nu dat is afgedekt kun je met de pucker tool het oor wat kleiner gaan maken. selecteer de pucker tool en maak hem net wat groter dan het oor. begin nu te klikken (doe dit niet alleen in het midden anders wordt alles naar het midden getrokken. doe dit gewoon beetje op gevoel boven onder en in het midden). doe dit tot je het gewenste resultaat hebt. ongeveer zoals hieronder:

nu is het oor wel verkleind maar heeft hij nog steeds een beeje een rare vorm. ook hier gaan we wat aan doen en wel met de smudge tool. dus selecteer de smudge tool en maak die ongeveer even groot als het oorlel. zoals hieronder.


als je dat hebt gedaan kun je heel subtiel de rand van het oor naar binnen of naar buiten gaan trekken totdat je een mooie vorm hebt berijkt. doe dit wel stukje bij beetje anders krijg je een misvorming die je niet meer kan smudgen.
als het goed is gegaan krijg je ongeveer dit:


en hier weer het verschil met het eerste plaatje en die van nu:


[/hand]
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Erikk

Heeft veel posts
#6
[hand]

5. Wallen.

Onze hardwerkende SPer heeft door overmatig discuseren en andere belangrijke zaken (???) wallen onder zijn ogen gekregen. nou is dat nooit mooi en dus gaan we dat aanpassen.

hoe gaan we dat doen. NEE dit keer niet met het LIQUIFY menu maar gewoon binnen het hoofdmenu. namelijk met de PATCHTOOL (te vinden in het linker tool menubar)
. het kan zijn dat er bij jouw een ander icoontje staat en dat je op dat icoon de linkermuis ingehouden moet houden tot je het flapout menu krijgt en daar moet je dan de patchtool selecteren. bij jouw staat er waarschijnlijk de spot healing tool standaar. (een pleistertje).

oke met de patch tool geselecteerd maak je een selectie. je kan dit doen door met de linkermuis te drukken en slepen maak een selectie als hieronder.:

en sleep vervolgens deze selectie iets naar beneden zoals hieronder (gewoon de muis inhouden en verslepen):

als je de selectie versleept hebt en de muis loslaat zal photoshop het stukje uit het nieuwe stuk copieren en met het oude stuk gaan blenden. waardoor de omliggende delen nog wel bij elkaar passen maar je het oude deel wel mooi veranderd hebt.
je hebt nu ongeveer onderstaande gekregen;

zoals je ziet is het wel wat mooier geworden maar nog niet helemaal vlekkenloos. om het nog beter te maken moet je het zelfde proces nog een keer herhalen.
en dan zou je uiteindelijk na 1 of 2x onderstaande resultaat moeten hebben;

oke dat is beter.
ook heeft hij nog een rimpel kring verticaal onder zijn oog en dat gaan we ook even aanpassen om te laten zien hoe je rimpels kan verwijderen.
maak een selectie met de patch tool zoals hieronder:

als je de selectie iets naar links hebt geplaatst en losgelaten krijg je uiteindelijk het onderstaande resultaat:


oke we hebben nu het gehele linker oog verbeterd. herhaal dit proces voor het rechter oog en dan zou je ongeveer onderstaande daarvoor moeten krijgen:


oke dat was het dan voor de wallen. zoals ik al zei in dit hoofdstuk kan je deze techniek ook gebruiken om dingen als rimpels of vlekken op de huis als puisten wegtewerken.

hier weer het voor en na resultaat:


en als je met de patch tool de rimpels zou weghalen met bovenstaande technieken zou je ongeveer onderstaande kunnen krijgen:

[/hand]
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Erikk

Heeft veel posts
#7
[hand]

6. Glimlach

jan heeft een beetje een ongemeende glimlach die een beetje laag hangt dus die gaan we even verhogen.

dit gaan we weer doen in het LIQUIFY menu. ga daar dus weer in FILTER/LIQUIFY.

en maak met de freeze mask tool de volgende selectie.

en selecteer vervolgens de smudgetool en maak hem ongeveer even groot als hier onder en plaats hem zo vermogelijk op de hoek van de mond zoals hieronder:

trek nu met de smudge tool de linker mond hoek zo ver naar boven dat je een mooie glimlach ronding krijgt. ongeveer als hieronder:


nou dat is al een aardige glimlach maar dat moeten we aan de andere kant dus ook gaan doen.
maak aan de rechter kant van de mond de volgende selectie:

en zet selecteer weer de smudge tool. zet de smudge tool zover mogelijk op de hoek van de mond.
zoals hieronder:

en trek e mond hoek weer naar boven tot je een mooie glimlach hebt. zoals hieronder.


oke nu heeft hij weer een mooie glimlach.

zie hier het voor en na rresultaat.


[/hand]
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Erikk

Heeft veel posts
#8
[hand]

7. Pondjes eraf.
In dit hoofdstuk gaan we jan een wat dunner gezicht geven.

ook dit gaan we weer doen in het liquify menu. dus ga daar maar weer in.

maak een freeze mask rond het aan te passen gedeelte. zoals hieronder:


oke nu kunnen we de linker wang omhoog gaan trekken. we doen dit met de smudge tool dus selecteer de smudge tool en trek steeds een beetje van de wang omhoog. doe dit wel stukje bij beetje anders gaat het mis als goed gaat ziet het er ongeveer zo uit.


zoals je ziet heeft jan een blokkerige kin en ook dat kunnen we met de smudge tool aanpassen. als je dat steeds een stukje naar beneden trekt met de smudge tool. en dan zou je ongeveer dit krijgen:


en nu nog de rechter wang. doe weer het zelfde als met de linker wang en dan zou je dit moeten krijgen:


Oke dat was het weer. hieronder weer het voor en na resultaat en tevens het eindresultaat:[/hand]
 

Erikk

Heeft veel posts
#9
[hand]
Nou dat was hem ! hoop dat jullie er wat van geleerd hebben en er wat mee kunnen.

als je nog op of aanmerkingen hebt PB me dan.!
[/hand]
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan