Opgelost photoshop hulp foto uitknippen

erikdenhouter

Bekend gezicht
Lid geworden
14 jun 2019
Berichten
148
Reaction score
7
Punten
18
Leeftijd
62
deze is nu 28x28 en vind deze maar niks.. te rond..
Bekijk bijlage 11889
Je hebt de verhoudingen niet bewaard zodat de hoogte in elkaar geperst werd om de gelijke zijden te verkrijgen. Wat er eerst gedaan moet worden is de afbeelding plakken op een vierkant vel.

Paint:
bewerk de foto (b.v. 500x900 pixels), selecteer het hoofd daarna exact grenzend aan boven en onderkant (de langste zijde), zodat je een uitsnede krijgt die rechthoekig is. De breedte is minder pixels, dus niet zo belangrijk.
Kopieer (Ctrl+C), kies een nieuw vel, en plak (Ctrl+V), en kies 'Bijsnijden', zodat het te grote witte vel er omheen verdwijnt. Laat de foto eventueel op het Klembord voor de volgende stap.
Lees onderaan het formaat af, b.v. 200x300. Je weet nu dat de langste zijde 300 is.
Selecteer en kopieer alles weer (Ctrl+A en Ctrl+C).
Aangezien je een vierkant formaat wil, moet je nu een nieuw vel openen wat 300x300 pixels is, zodat de langste zijde er minstens op past. Kies daarom 'Nieuw', en daarna 'Formaat wijzigen'. Doe dat in pixels, maar haal eerst het vinkje weg bij 'Verhoudingen behouden'. Daarna vul je voor hoogte en breedte allebei 300 pixels in.
Nu plak je wat er op je Klembord staat (Ctrl+V), en schuif de afbeelding met de muis naar het midden.
Sla dit tussenresultaat op, je hebt nu een vierkante afbeelding die je kan openen en in elk (vierkant) formaat kan wijzigen, zolang je maar dat vinkje voor 'Verhoudingen behouden' even terug zet.

In Photoshop is het een paar stapjes minder.
 
  • Like
Reactions: Emi

erikdenhouter

Bekend gezicht
Lid geworden
14 jun 2019
Berichten
148
Reaction score
7
Punten
18
Leeftijd
62
Weet ik, maar ik toch wel, en anderen ook wel want dit soort vragen komen met enige regelmaat voorbij. Het lukt de mensen dan niet een afbeelding naar een ander formaat om te zetten zonder vervorming, en met de in Windows aanwezige Paint kan dit dus, zonder een duurdere Photoshop of zo te hoeven leren kennen.
 

Lange Pier

NCF Goeroe
Lid geworden
4 nov 2008
Berichten
24.346
Reaction score
213
Punten
63
Afbeeldingen die je wilt aanpassen (vergroten vooral) eerst naar een EPS bestand converteren, heb je niets met pixels te maken.
 

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan