Vraag Printer print geen .pdf-files

erikdenhouter

Junior lid
denkelijk ligt het probleem eerder aan de poort die jij gebruikt .. probeer het eens met USB001 in plaats van LPT1
Via andere toepassingen wordt wel geprint, dus ik zou de poort voorlopig laten, maar toch voor de zekerheid eens kijken of dat printen vanuit andere toepassingen ook vermeldt 'Locatie LPT1:' Als daar iets anders staat (b.v. EpsonNet Print Port ) dan kan je dat misschien ook instellen van waaruit het PDF printen verkeerd gaat.
 

Sippie65

Junior lid
Via andere toepassingen wordt wel geprint, dus ik zou de poort voorlopig laten, maar toch voor de zekerheid eens kijken of dat printen vanuit andere toepassingen ook vermeldt 'Locatie LPT1:' Als daar iets anders staat (b.v. EpsonNet Print Port ) dan kan je dat misschien ook instellen van waaruit het PDF printen verkeerd gaat.
Dit is te ingewikkeld voor mij. Hij doet het nu, via Foxit, dus laat ik het hierbij :)
 

erikdenhouter

Junior lid
Dat venstertje in jouw bericht #13 laat de LPT1 poort zien. Onder 'Eigenschappen' zou je dat kunnen wijzigen mocht deze poort bij wel printende toepassingen anders zijn.

Maar je bent tevreden.
 

Sippie65

Junior lid
Dat venstertje in jouw bericht #13 laat de LPT1 poort zien. Onder 'Eigenschappen' zou je dat kunnen wijzigen mocht deze poort bij wel printende toepassingen anders zijn.

Maar je bent tevreden.
Ik wil dit toch nog even proberen. Bedoel je dat die poorten hetzelfde moeten zijn?
Alleen als ik op 'Eigenschappen' klik, zie ik nergens waar ik dit kan veranderen.
 

erikdenhouter

Junior lid
Ik wil dit toch nog even proberen. Bedoel je dat die poorten hetzelfde moeten zijn?
Alleen als ik op 'Eigenschappen' klik, zie ik nergens waar ik dit kan veranderen.
Mijn fout, er zijn meer 'Eigenschappen' onder Windows te vinden: in 'Apparaten en printers' kan je op je printer rechtsklikken, en 'Eigenschappen van de printer' kiezen. Daar is een tab 'Poorten'.

Maar alleen als in dat bekende venstertje er verschil wordt getoond bij 'Locatie' tussen een wel goed printende toepassing en een PDF in jouw browser die het niet goed doet. Kans is klein, maar toch.
 

erikdenhouter

Junior lid
Wat ook nog te bedenken valt:
je gebruikt Firefox zo te zien, ga eens naar het menu 'Help' en klik op 'Herstarten met uitgeschakelde add-ons'.
Probeer dan een print.
 

artstudiog

Enthousiast
"CTRL + P" commando kan je vanuit elke toepassing gebruiken, net zoals CTRL+C (copy) en CTRL+V (paste) en zo vele andere shortcuts. Ik gebruik nooit een print-knopje maar altijd de shortcut = veel makkelijker. Top dat het nu bij Sippie werkt.
 

Lange Pier

NCF Goeroe
FF heeft een eigen PDF reader maar je kunt die van Foxit er ook voor instellen.
 

Sippie65

Junior lid
Mijn fout, er zijn meer 'Eigenschappen' onder Windows te vinden: in 'Apparaten en printers' kan je op je printer rechtsklikken, en 'Eigenschappen van de printer' kiezen. Daar is een tab 'Poorten'.

Maar alleen als in dat bekende venstertje er verschil wordt getoond bij 'Locatie' tussen een wel goed printende toepassing en een PDF in jouw browser die het niet goed doet. Kans is klein, maar toch.
Ook hier kan ik 'poorten' niet vinden. Wat ik wel zag is dat ik drie printervermeldingen heb staan:
 

Emi

NCF Goeroe
Ook hier kan ik 'poorten' niet vinden. Wat ik wel zag is dat ik drie printervermeldingen heb staan:
je zit dan ook op de verkeerde plaats te zoeken..
ga via start>instellingen naar apparaten en klik verder op printers en scanners ..
klik vervolgens weer verder op de regel "eigenschappen van afdrukserver" neem de tap poorten ..
 

Sippie65

Junior lid
Gevonden. Omdat ik de vraag erover niet helemaal snap, heb ik het vastgelegd. (Onder printers en scanners staat 'fout'.) Zo ziet de foutmelding er ook uit, die ik altijd krijg. en
 

Emi

NCF Goeroe
11796
je zou in dit scherm naar onderen moeten scrollen en de Epson Stylus Office aan een USB001 poort moeten koppelen ..
tevens dien jij in de lijst van printers en scanners de dubbele verwijzing (neem deze die de fout aangeeft ) te verwijderen .
 

Lange Pier

NCF Goeroe
Maakt helemaal niet uit dat die op LPT1 staat, is bij mij ook zo en print gewoon af net zoals bij de TS.
Alleen een pdf geopend op een website niet.

Als ik het goed zag betreft het een netwerk printer?
 
Bovenaan Onderaan