Samsung en expoderende galaxy note 7

Abraham54

Administrator
Team lid
Lid geworden
9 aug 2007
Berichten
268.527
Reaction score
355
Punten
83
Leeftijd
65
Locatie
Grootste stad van Oost-Nederland
Website
piepcomp.nl
Samsung heeft vandaag in Seoul een persconferentie gehouden, waarin verteld is, dat er twee oorzaken zijn gevonden waarom exemplaren van de phablet Galaxy Note 7 accu's exploderen en branden konden.

Zowel Samsung als ook externe onderzoekbureaus zijn tot een tweedelige conclusie gekomen:

  • In de bovenste rechter hoek van de accu zat een ontwerpfout, waardoor elektroden verbogen werden en kortsluiting kon ontstaan.
  • Daarnaast waren accu's van een van de toeleveraars foutief thermisch gelast. Daardoor kon ook een kortsluiting ontstaan.
De hardware en software van de smartphone zelf waren daarentegen onberispelijk.
Samsung heeft geen namen genoemd van de accu toeleveranciers. Echter is het bekend dat de toeleveranciers Samsung SDI Co Ltd. (een dochteronderneming van Samsung) en het Chinese Amperex Technology Ltd (ATL) zijn.
Samsung neemt geen gerechtelijke stappen en klaagt de leveranciers niet aan.
Samsung heeft de specificaties voor de in de Note 7 gebruikte accus's aangegeven; daaruit volgt daat Samsung zelf de verantwoording voor de fouten , welke bij de ontwikkeling en fabricage van de accu's zijn ontstaan zijn en die eerst na de marktinvoering ontdekt zijn.

Ruim 700 experts van Samsung, alsook experts van externe bureaus onderzochten maandenlang ruim 200.000 Note's 7 en ruim 30.000 accu's.

Doordat het debacle Samsung een verliespost heeft opgeleverd van 5,3 miljard Dollar, zijn intern talrijke nieuwe kwaliteits- en veiligheidsprocessen gemplementeerd.
 

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan