Secunia Software Inspector

Status
Niet open voor verdere reacties.

*Kingpin*

Moderator
[tip]

Secunia Software InspectorInleiding

Dat het belangrijk is, om Windows (updates/patches/hotfixes) up-to-date te houden, en ervoor te zorgen dat je beveiligingsprogramma's (anti-virussoftware, spywareblaster enz..) steeds voorzien zijn van de laatste malwaredefinities en updates, om ook egen de nieuwste bedreigingen goed beveiligd te zijn, is bij de meeste gebruikers wel al bekend.

Dat het ook belangrijk is, ook met andere software (browser, pdf-readers, flash/real/shockwave...players enz ...) up-to-date te blijven, want er ook regelmatig lekken, (beveiligings)problemen in andere software ontdekt worden, en dat ook daarlangs malware kan binnensluipen ... is veel minder geweten.

Nogthans gaat het ook om software die de meeste gebuikers ook op hun PC hebben, en daardoor voor malware schrijvers ook aantrekkelijk is, om de lekken uit te buiten, wat ook regelmatig gebeurt :
bvSecunia Software Inspector

Secunia heeft daarom een online scantool uitgebracht, "Secunia Software Inspector", waarmee de populairste software van dit moment gecontroleerd wordt. Het tooltje waarschuwt gebruikers als ze een oude versie geinstalleerd hebben en geeft ook meer info over de lekken en waar de updates opgehaald kunnen worden idien nodig.
Onder de 4000 toepassingen die de Secunia Software Inspector herkent, bevinden zich o.a. : Adobe Acrobat Reader, Macromedia Flash, Microsoft Internet Explorer, Firefox, Thunderbird, Opera, Apple Quicktime, iTunes, ZoneAlarm, Windows Media Player, Sun, WinAmp, WinZip enz....
Gebruik

* Surf naar de site van de Secunia Software Inspector. De tooltje werkt via vanaf browser(versies) Internet Explorer 6.x, Opera 9.x of Firefox 1.5.x op de besturingssystemen : Windows 2000, XP of Server 2003.

**http://secunia.com/software_inspector

* Klik knopje "Start Now"

**


* Daarna "Start". Mogelijk moet je je firewall je toestemming geven (indien die het meldt)

**


* Laat scannen tot de scan afgelopen is en de melding "inspection succesfully completed" verschijnt, klik OK.

**

Resultaat

Het resultaat valt als de scan afgelopen is, onderaan af te lezen,
bv:

**

Duidelijk met veel software niet up-to-date :D


Via de "plusjes" voor de resultaten, kan je elk resultaat uitklappen voor meer info. Daarin staat dan ook info over de problemen indien de versie niet up-to-date is (linkjes naar meer info over de lekken/exploits) en een linkje naar waar je de recentste officile versie kan ophalen,
bv:

*

Succes :)Verdere Tip :

Hier kan je lezen hoe Java RE te updaten :
Java RE updaten


[/tip]
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan