1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Shieldsup

Discussie in 'Beveiliging' gestart door ikkwav, 17 jun 2017.

Discussie Shieldsup in het Beveiliging forum op nationaalcomputerforum.nl/.

 1. Hans60

  Hans60 Enthousiast

  ShieldsUp! controleert alleen de inkomende poorten op je verbinding. Iedere poort die als resultaat 'open' geeft moet verklaarbaar zijn door een programma op een in je netwerk opgenomen device. Als je bijv. een webserver draait op een pc of nas dan heb je een portforwarding ingesteld naar die pc of nas voor poort 80 (http) en/of poort 443 (https). Op die pc of nas luistert dan de webserver naar die poort. Dit heeft niets te maken met het bezoeken van http(s) websites vanaf jouw netwerk. Wanneer je geen webserver hebt draaien in je netwerk zouden deze poorten op z'n minst 'closed' maar liever nog 'stealth' als resultaat moeten geven.
  @TS: closed is dus goed, er is geen programma wat reageert op aanvragen op deze poorten.
   
 2. aarie25

  aarie25 Moderator

  Ik gebruik geen server, dus dan zou die bij mij dicht moeten staan. Ik zal eens kijken waardoor hij los staat.
   
 3. Hans60

  Hans60 Enthousiast

  Kan ook komen door bijv. een OS van een router of mediaplayer waarop je hebt ingesteld dat je toegang kunt krijgen op afstand. Mogelijk een router o.i.d. in de DMZ van je modem/router geplaatst? Deze zit dan voor de firewall en die poorten zijn dan dus niet beschermd door die firewall.
  Maar als de applicatie(s) die naar die poort(en) luistert/luisteren afdoende veilig geconfigureerd zijn (sterke wachtwoorden, blokkeren na x ongeldige inlogpogingen etc.) dan zal er niet zo snel iets mis gaan. Bij bedrijfsnetwerken etc. zou ik me wél zorgen maken als er poorten onverklaarbaar open staan, die zijn interessanter om eens te proberen of je binnen kunt komen.
   
 4. aarie25

  aarie25 Moderator

  Ik zit bij Ziggo en heb daar naast een extra router.
  Het modem heb ik op bridgemode staat.
  Heb zou goed kunnen dat het modem standaard de port 443 los heeft staan.
  Dus het zou goed kunnen dat het dan niet wordt beschermt door een firewall, want de Sitecom heeft die wel, maar die zit dus na het modem.
   

Deel Deze Pagina