Advies Spam maar criminele mails

Veng

Elite lid
"Je moet je hele computer opschonen, volgens mij is dat op nieuw beginnen, alles eraf en dan weer beginnen. "
Nee, je computer opschonen is niet opnieuw beginnen maar met een stofkam door bepaald folders gaan om overtollige dingen weg te gooien. Daar moet je niet zelf aan beginnen. Er zijn ook programma's voor zoals CCleaner maar dan nog hang het er van af hoe je bv. je dataopslag hebt georganiseerd. Blijf daar maar van af. Zelf ben ik een dag bezig om iemand anders zijn computer te "organiseren". Daar hoort dan ook het back-uppen bij. Ga daar maar even niet op in. Eerst de andere zaken.

Ik heb even naar Mail gekeken. Accounts toevoegen kan geen groot probleem zijn. Al zul je wel een beetje hulp (bv. met bepaalde termen) nodig hebben. Die hulp kun je hier echt wel krijgen. Ook van mij.
 

RuiterLeo

Gevestigd lid
Goede morgen V&G. Toch nog dezelfde nacht antwoord gegeven, dank daarvoor. Ik ben zelf ook een nachtbraker, dat wil zeggen verplicht, want ik lijd mijn hele leven, kinderjaren daar gelaten, aan slapeloosheid. Vroeger tijdens het werk was dat vaak piekeren, maar nu gepensioneerd zijnde is dat weg. Het is gewoon niet kunnen inslapen en als ik dan na 01.00 uur inslaap, word ik als herboren wakker, zo van hé een lekker tijdje geslapen en dan kijk ik op de klok en is het 02.00 uur. Daarna blijft het halen en brengen. Maar afgelopen nacht heb ik niet meer op de PC gekeken, wat ik uit verveling vaak
's nacht doe.
Wat opschonen is dat vaker gezegd, gewoon door vrienden en kennissen die willen helpen, maar ook in diverse forums. Ik versta kennelijk wat anders in die term dan wat het is, ik denk zoiets van ..... ik zal je helpen als je nou een nieuwe PC koop ben je overal vanaf. En met opschonen dacht ik ook zoiets, alles eraf, fabrieksinstellingen erop en dan de rest maar weer heel opnieuw aanvullen of installeren. Dat is een brug te ver en heb best wel eens zoiets gedaan, maar alle downloads die je bewaard hebt, installeren wel weer maar vragen om een 'nieuwe' sleutel, of code, dan kan je iedere software gigant gaan aanschrijven en smeken. Daar zie ik helaas niets in. Maar jij geeft een andere lading aan opschonen, en dan denk ik, ik heb CCleaner, Hitmann Pro, Privazer, Acer Care Center, SUMO, Revo, Recuva, Speccy, Win Zip Courier config, Win Sweeper, Win Truster, Windows Repair, evt. Reimage Repair, enz. enz. Gebruik dat niet allemaal door elkaar, draait ook niet mee, maar kan het allemaal aanklikken, is dat voor opschonen genoeg? en daaruit komt ook altijd de PC is prima in orde enz. enz. Maar wellicht weet jij nog een prima programma, zo een schone PC krijgen geen probleem, alleen zijn er programma 's die gooien alles ervan, voornamelijk de concurrentie. Dan back-uppen ook zowat, dat doet ie automatisch zeggen ze, en norton geeft dat ook aan, maar waar zie ik dat terug?? Moet ik er zelf iets aan doen. En over de Mail is nu al genoeg gezegd. Ik heb dat waar gevraagd tig keer herhaald. Nou dan ga ik zo straks na het eten maar eens naar nieuwe adressen of accounts kijken. Groeten Leo.
 

Veng

Elite lid
"Het is gewoon niet kunnen inslapen " Dit is geen onderwerp voor dit forum, maar daar valt best iets over te zeggen. Kijk in mijn profiel, ga naar mijn website en rechtsboven vind je onder "contact" hoe je mij een mailtje kunt sturen (ja, ik ben ook voorzichtig met het verstrekken van mijn email adres.

"En met opschonen dacht ik ook zoiets, alles eraf, fabrieksinstellingen erop en dan de rest maar weer heel opnieuw aanvullen of installeren. Dat is een brug te ver en heb best wel eens zoiets gedaan, maar alle downloads die je bewaard hebt, installeren wel weer maar vragen om een 'nieuwe' sleutel, of code, dan kan je iedere software gigant gaan aanschrijven en smeken. Daar zie ik helaas niets in. "
Ik ook niet!
Wat betreft opschonen moet je onderscheid maken tussen programma's die op malware scannen, echt je overbodige files opruimen of verloren gegane files terughalen. CCleaner ruimt overbodige files op. Een programma dat dit nog intensiever doet is WiseDiskCleaner.
https://www.wisecleaner.com/wise-disk-cleaner.html
Dat is echter wat moeilijker in gebruik dan CCleaner (meer instelmogelijkheden).
Ik zou echter geen registercleaners gebruiken, ook niet die van CCleaner. Probleem is namelijk dat als ze fouten maken je dit soms pas na weken merkt en dan weet je niet meer waar de fout vandaan komt. (Het is niet voor niets dat Micrososft zijn registercleaner heeft teruggetrokken.)
"Privazer, Acer Care Center, SUMO, Revo, Win Zip Courier config, Win Sweeper, Win Truster, Windows Repair, evt. Reimage Repair, "
Volgens mij heb je die allemaal niet nodig. (dat kan al een mooie opruimbeurt zijn:p) Reimage Repair is zelfs verdacht. Revo is een uninstaller. Heb ik ook nog nooit nodig gehad.

Wil je je pc op malware laten scannen, dan moet je echt hulp van dit forum vragen. Ik zou dan een apart topic starten zodat je door de juiste mensen geholpen wordt. Die laten je met speciale software je pc scannen en op basis van dat resultaat krijg je dan speciale instructies voor in die speciale software. Die software is veel nauwkeuriger dan sommige virusscanners. Dat bedoelen je kennisen waarschijnlijk met "opschonen".

Wat betreft back-uppen. Dat is een hoofdstuk apart, maar als jij niet weet waar alles staat is er zeer grote kans dat je bij een calamiteit alles kwijt bent. Back-uppen doe je op een extern medium anders ben je niet beschermd tegen verlies van foto's enz.
Regelmatig melden zich "huilende" mensen op allerlei forums omdat ze alle dierbare foto's kwijt zijn. Mijn nichtje bv. haar trouwreportage.
Als je data op een externe drive zetten is nog veel belangrijker dan je spamprobleem oplossen.
Ooit geeft je opslagmedium de geest. Dat is zeker. Dat kan zelfs morgen zijn als je midden in je opruimactie zit.

Nog een opmerking: Zoals je ziet deel ik alles in in alinea's en voldoende vaak een nieuwe regel. Jouw aaneengesloten "lappen" tekst lezen minder prettig. Zeker als je even iets terug wilt zoeken moet je alles doorlezen om het juiste te vinden, sorry.
 

RuiterLeo

Gevestigd lid
Geachte V&G,

Wat betreft je eerste alinea, dat ga ik zeker een keer proberen. Als het lukt zie je me daar dan.

Dan de alinea's over opschonen, malware opsporen en back-uppen.

Maar eerst even dit, dan weet je wat op de PC staat. Kan volgens mij geen kwaad.


1537790101202.png


Dat zijn dus de stations die ik heb, partities tellen meen ik niet mee dat is wat anders? Maar de schijven bevatten dus alles wat op de PC staat, systeem en data, heet dat zo, ja het zijn termen die ik normaliter niet gebruik. ook in mijn vak vroeger kwam dat niet voor.

Bij opschonen bedoel je dan alles wat hierboven staat. Of zoals je stelde iets, het systeem, niet en kan je dat allemaal aangeven wat wel en wat niet. Kan dat in CCleaner en ook in WiseDiskCleaner. Bij de laatste stel je al dat er meer instellingen zijn, dus waarschijnlijk ook wat ik bedoel met wat wel en wat niet scannen.

Wat betreft de opgenoemde software. Het is wel allemaal officiële software, dus betaald. Niet dat ik geen 'krijgertjes' aanneem, zoals WiseDiskCleaner, maar ik heb die software een jaar terug gekocht, toen zo bekend werd dat er gehakt e.d. werd, vooral je bankrekeningen om je geld eraf te halen. En de reactie van de banken was als je niet kan aantonen dat je van alles gedaan hebt, dus goede software en updaten, om je te beveiligen werd niets terugbetaald. Althans dat was toen actueel en gaf me toch te denken en zorgde er dus voor dat ik van alles op gebied van veiligheid had gedaan. Dus ook alles updaten e.d. en diverse software om zaken op te sporen. Zal wat ik genoemd heb niet allemaal beveiliging zijn, ik gaf maar een voorbeeld. En ook ik heb het zelden gebruikt, en zeker niet door elkaar, en ook niet 'draaiend' gehouden. Daar waar je het via het systeem of anders kon uitschakelen, niet op de achtergrond werkend, optimaliseren e.d. heb ik dat gedaan. En Reimage heb ik er afgehaald, hoewel het bij mij echt prima werkte. Als er bij mij iets vastliep, of er gebeurde iets geks, de cursor ging niet meer verder enz. enz. gebruikte ik Reimage en vervolgens was alles weer nieuw en deed het weer. Maar ze hebben een slechte reputatie.

Dan het malware scannen, dat kan toch nooit kwaad, net als bij powned, alleen kan je beter niet positief bevonden worden. Ik heb wel eens een programma malware bites o.i.d. gehad, staat wellicht nog wel ergens in een map download. Maar ongetwijfeld zullen jullie betere software hebben. De computerwinkel heeft het ook eens gedaan.... dan is alles weer lekker schoon ! Dus ja dat is goed, zeg je. Maar toen de monteur weg was kwam ik er heel gauw achter dat ik heel veel kwijt was. Er zijn programma;s die zien in alles kwaad en gooien zelfs je anti virus weg. Maar dat scannen is een volgende stap, zien we dus wel.

Dan het back-uppen. Ik weet wat het betekent, maar daar houdt het ook mee op. Windows heeft zelf een mogelijkheid voor back-up, dat staat ergens? Maar ook bij Norton zie ik back-up staan. De monteur van de computerwinkel heeft alles geïnstalleerd en gezegd dat het automatisch aanstaat. Dat moet ik dan maar geloven, maar ik zou wel eens willen weten waar dat dan blijft, naar welke schijf gaat het, hoe kan je het zien, hoe heet het. Ik heb er geen idee van.
Dat was het, groeten Leo.
 

Veng

Elite lid
Als ik naar je schijven kijk zou je op moeten starten van schijf 1 (E:), dat is immers de snelste omdat het een SSD is en ik zie daar je recovery partitie op staan. Wel ongebruikelijk want normaal start je op van schijf 0 (C: ) E.e.a. komt me wat verwarrend over (benamingen en indelingen)
Voor en nadelen weet ik echter niet. Daarvan weten anderen duidelijk meer. Daarom weet ik ook niet of je er iets mee moet. (Als dat al zo zou zijn toch een hachelijke onderneming voor jou)

Opschonen doe je alleen op je systeemschijf (dus waar je OS op staat). De rest noem ik gewoon wat opruimen/wissen

Malwarebytes is een zeer goed programma. Ik draai dat naast mijn virusscanner (Kaspersky free), al zou dat zelfs niet meer nodig zijn omdat sinds kort Malwarebytes een "volledig" pakket is, al kan er altijd wat meer in een pakket zitten. (Normaal draai je echter niet gelijktijdig twee antivirusprogramma's. I.v.m. internetbanking wil ik zelf echter ook goed beschermd zijn en deze bijten elkaar niet. Alles wordt natuurlijk wel trager.)
"Maar ongetwijfeld zullen jullie betere software hebben. "
Wat de specialisten gebruiken is niet zozeer beter als wel anders. Zij vinden zaken waar virusscanners niet naar kijken.

Wat betreft het back-uppen: Ik geloof direct dat e.e.a. (goed) is ingesteld maar als jij niet weet waar iets staat en hoe je het gebruikt heb je er niet veel aan, al kun je dat natuurlijk altijd door de shop laten doen. Om de kosten laag te houden zullen zij echter niet voor de beste oplossing gaan.
Omdat je niet weet waar wat staat en waarschijnlijk ook niet wat er geback-uped wordt is het de vraag of je bij een calamiteit alles terug kunt krijgen.
Dit los je op door ook alle voor jou belangrijke zaken op een externe drive te zetten. Dus zowel een back-up van je persoonlijke bestanden als een image van je operating systeem met windows.
Voor een beetje veiligheid moet je in elk geval alle belangrijke zaken minimaal dubbel hebben.
Als je wel eens van de Wet van Murphy hebt gehoord weet je dat een ongeluk nooit alleen komt. Ik heb van mijn files dus minimaal twee back-ups.

Zoals ik het nu inschat kost het toch wel een aantal uurtjes om e.e.a. op orde te brengen (maar mss ben ik wat pessimistisch). En ja, zoveel mensen zo veel zinnen. Je zult van verschillende mensen die je willen helpen dan ook verschillende oplossingen horen. Daar moet je dan de grootst gemene deler van uit zien te filteren want het gelijk van de één betekent niet het ongelijk van de ander.

Beste hulpoplossing voor jou:
Alleen je mail gaat wel lukken via het forum maar voor de andere zaken:
1) Iemand aan huis.
2) Iemand die je vertrouw via het internet (bv. Teamviewer) toegang tot jouw systeem geven en e.e.a. op afstand bekijken en in orde laten maken.
 
Laatst bewerkt:

RuiterLeo

Gevestigd lid
Geachte V&G,

Wat de schijven betreft denk ik dat je één en ander door de war gooit. Hoewel ik de termen niet zo goed ken van de schijven, weet ik wel dat de C en D SSD schijven zijn, de C is een zgn. kleine, daarom is de D grote genoemd. Bij de C staat volgens mij duidelijk opstartschijf. En zo is mij dat ook verteld, de PC start op in C. Persoonlijk had ik het liever andersom gehad dat hij in de grotere SSD opstartte, maar toen was het al gebeurd. De andere schijven zijn gewone HD schijven of hoe dat ook heet.

Opschonen dus hoofdzakelijk de C, is opstarten, althans dat staat er bij mij bij.

Malwarebytes klink me bekend, maar staat nu niet op de PC, waarschijnlijk wel in een download map. Gevonden op schijf G Hitachi.
Ik heb als security Symantec Norton, die draait dus altijd. Als ik eens extra wil kijken heb ik nog adaware antivirus, maar eigenlijk nooit gebruikt. Er is van Kaspersky ook een software updater (zo staat erbij, is gratis).

Wat back-uppen betreft heb ik al gemeld. Zou automatisch gaan. Bij Norton staat er wel iets van, er staat back-up staat aan, en iets verder laatste back-up 3 uur geleden, en back-up in orde. En Norton heeft een eigen schijf, waar? Op de andere schijven E en F staat wel Back-up image, maar ben niet bevoegd de map te openen. Maar dat zoek ik nog wel verder uit.

Het overige is een toch wel treurig verhaal. Iemand aan huis prima, maar ik weet niemand, en student aan huis tig keer geprobeerd, maar die komen hier niet, geen goed openbaar vervoer en te afgelegen, te ver, ik heb met hun hoofdkantoor in Utrecht gesproken. Als de PC echt niet meer wil kan ik uiteraard bij de computerwinkel terecht, maar daar werken ze met uurloon. Anderzijds s.v.p. niet te pessimistisch zijn, de PC werkt goed, is een i7 en behoorlijk snel. En het gaat hier uiteraard om de criminele spam. Met andere email, andere naam en adres, beter spamfilter ben ik al tevreden. Neemt niet weg dat de andere punten die aan de orde komen niet belangrijk zijn. Groeten Leo.
 

Abraham54

Administrator
Team lid
De vorige keer al al dat je die afbeelding van Schijfbeheer postte, verwonderde ik me hoe een en ander bij jou in schijfbeheer uitzijt.

SSD 2 bevat dus Windows, zo te zien aan de indeling Windows 7.
De Afbeelding laat echter de opmaak van Windows 10 zien, waar staat die Windows 10 dan?
Ik vermoed op de kleine SSD.
Maar nergens staan de additionele partities, die door Windows 10 aangemaakt worden.

Verder lees ik als computermerken zowel Acer als HP - dus de vraag is ook, welk merk PC heb jij nu?
In ieder geval komt de hele indeling bij mij als erg rommelig over en ik snap net goed hoe Windows 10 bij jou goed kan draaien.
 

Veng

Elite lid
"Wat de schijven betreft denk ik dat je één en ander door de war gooit. "
Valt wel mee. Zie ook de post van Abraham54. Diverse partities staan niet waar ik ze zelf verwacht maar ik ben op dat punt geen kenner.

"Opschonen dus hoofdzakelijk de C, is opstarten, althans dat staat er bij mij bij. "
Is juist.

Als Malwarebytes niet geinstalleerd staat vermoed ik dat je de gratis versie hebt. Daarmee kun je alleen scannen. Die beschermt niet actief. Dan is hij leuk voor erbij maar niet essentieel

"Op de andere schijven E en F staat wel Back-up image, maar ben niet bevoegd de map te openen. Maar dat zoek ik nog wel verder uit. "
Meestal kun je die images alleen met het eigen programma van de maker openen om er files uit te plukken. Verder doe je pas iets met die images als je OS ververst moet worden. Daarvoor heb je dan een apart opstart medium nodig. Dat moet je dan wel eerst van te voren hebben aangemaakt anders ben nog "screwed".
Die maak je aan op CD of beter/sneller, op een usb stick. ergens in Norton heb je de mogelijkheid om dat opstartmedium aan te maken. Bij weigeren van je OS moet je van dat medium kunnen opstarten, want je eigen OS doet dan immers niets meer.
 

RuiterLeo

Gevestigd lid
Beste Abraham54 en V&G,

Ik moet jullie bedanken voor de medewerking en dan doe ik ook want de hulp is fantastisch en welgemeend. Maar het komt wel enorm op mij af, ik hoop dat jullie dat begrijpen. Het probleem was dat er wekelijks vervelende spam op de PC ,via de mail uiteraard, kwam en ik wilde daar graag vanaf zijn. Beter tegenhouden dan tot nu het geval is zou ik al prima vinden. Een goed spamfilter werd geadviseerd, vervolgens neem een ander emailadres, de aliassen kwamen erbij. Voor mij allemaal toch enigszins vreemde berichten en termen, want ik houd me daar normaliter niet mee bezig, maar dat heb ik al uitgebreid uitgelegd.
Maar nu gaat het verder over de hele PC, de schijven, de partities, additionele partities, windows 7 en windows 10, de back-up, een OS ???

Even van begin af aan. Ik heb deze PC gekocht bij Bol.com, stond daar als een aanbieding. Ik heb aan mijn computerwinkel gevraagd waarvan ik een PC i3 en ook een laptop had of zo'n Acer i7 een aantrekkelijk aanbod was en of zij hem zouden willen instellen. Antwoord was positief en heb de PC gekocht. Dat is ruim een jaar tot 2 jaar geleden, precies weet ik het niet meer. Uiteraard stond er alles voorgeprogrammeerd op de PC, maar dat heb ik dus niet zelf 1e erop gezet maar ook niet 2e geïnstalleerd...... omdat het altijd fout gaat bij mij, door onvoldoende kennis en verkeerde handelingen doen. Dus de computerzaak heeft hem geïnstalleerd. Die heeft ook de security erop gezet, eerst GData dat was toen de nummer 1 en bij verlenging niet meer GData gekozen maar Symantec Norton die toen nummer 1 was, maar ook een pakket had voor 10 apparaten, mijn PC's, Laptops, Tablet, de smartphones, in elk geval zou ik er 3x GData voor moeten kopen.
Dat is zo'n beetje het verhaal. Hier heb ik een opname gemaakt van mijn scherm waar iemand om vroeg, had ook nu een nieuwe kunnen maken, maar deze zat nog in de map:

Systeeminformatierapport is geschreven op: 09/20/18 11:37:38
Systeemnaam: DESKTOP-6FIQMUJ
[Systeemoverzicht]

Item Waarde
Naam van besturingssysteem Microsoft Windows 10 Home
Versie 10.0.17134 Build 17134
Andere beschrijving van besturingssysteem Niet beschikbaar
Leverancier van besturingssysteem Microsoft Corporation
Systeemnaam DESKTOP-6FIQMUJ
Systeemfabrikant Acer
Systeemmodel Aspire T3-710
Systeemtype x64-based PC
Systeem-SKU 0000000000000000
Processor Intel(R) Core(TM) i7-6700 CPU @ 3.40GHz, 3408 MHz, 4 core('s), 8 logische processor(s)
BIOS-versie/datum American Megatrends Inc. R01-A2, 31-12-2015
SMBIOS-versie 3.0
Versie van ingesloten controller 255.255
BIOS-modus UEFI
Fabrikant BaseBoard Acer
Model BaseBoard Niet beschikbaar
Naam BaseBoard Basiskaart
Platformfunctie Desktop
Status beveiligd opstarten Uitgeschakeld
PCR7-configuratie Uitbreiding van bevoegdheden vereist om te kunnen weergeven
Map met Windows C:\WINDOWS
Systeemmap C:\WINDOWS\system32
Opstartapparaat \Device\HarddiskVolume5
Landinstelling Nederland
HAL (Hardware Abstraction Layer) Versie = "10.0.17134.285"
Gebruikersnaam DESKTOP-6FIQMUJ\Leode
Tijdzone West-Europa (zomertijd)
Geïnstalleerd fysiek geheugen (RAM) 16,0 GB
Totaal fysiek geheugen 15,9 GB
Beschikbaar fysiek geheugen 11,2 GB
Totaal virtueel geheugen 31,9 GB
Beschikbaar virtueel geheugen 25,6 GB
Ruimte voor wisselbestand 16,0 GB
Wisselbestand D:\pagefile.sys
DMA-beveiliging van kernel Uitgeschakeld
Beveiliging op basis van virtualisatie Niet ingeschakeld
Ondersteuning voor apparaatversleuteling Uitbreiding van bevoegdheden vereist om te kunnen weergeven
Hyper-V - Modusextensies VM-monitor Ja
Hyper-V - Extensies voor adresomzetting op tweede niveau Ja
Hyper-V - Virtualisatie ingeschakeld in firmware Ja
Hyper-V - Bescherming tegen gegevensuitvoering Ja

Tot zover, als er nog meer gegevens op de PC staan die jullie nodig hebben zeg dan waar en hoe ik ze naar voren kan halen en kan kopiëren.

Wat zeker is dat is, ik ben niet de deskundige. Ik heb een computerbeheer schema gezonden, waarvan ik zelf niet eens goed weet wat het is. Maar ben niet achterlijk en ik lees, misschien helemaal verkeerd, maar er is een C schijf, die zat erin, is een SSD en is de opstartschijf. De D schijf is ook een SSD en is er later door de computerzaak ingezet omdat de andere SSD zo klein was, de volgende schijf de E meen ik zat er ook in is een gewone HD, staat Data op. De overige schijven zitten buiten de PC en hangen aan een kabel. Het is een Hitachi schijf en een HB schijf (drive). Volgens mij zijn dat gewoon schijfmerken, had ook Sony kunnen zijn enz. Maar ik zie dus geen HP computer. dat het een rommeltje is, kan best zijn en jullie zijn daarvoor meer deskundig, ik vraag me alleen af, wie heeft dat rommeltje dan gemaakt, ik niet. maar voor mij is het zeer verward, temeer daar de PC tot op heden prima werkt. En hoe komen er dan twee windows systemen in. Jullie zullen het beslist anders bedoelen, maar ik lees, dus heb het gevoel, alsof de PC naar de schroothoop kan.

Ik ben begonnen met blij te zijn met de hulp, maar kijk ook goed naar de schema's en ik lever met genoegen nog meer aan als jullie zeggen wat en waar, lees het echter goed, want anders worden de schijven door elkaar gegooid en heb ik in plaats van een Acer een HP.

Op zowel op de HP als Hitachi schijf staat een Windows Image Back-up. Kan die map open maken, (door volhouden en doorgaan) komt er een map Desktop, die open komt er Back-up 05-2017. Kan daar niet kopiëren. Op Hitachi ook Image Back-up met Desktop en back-up uit 2017, als ik daarop klikt wordt gevraagd wilt u de back-up terugzetten. Op die Hitachi staat ook nog 1e back-up en 2e back-up ook uit 2017. Op die back-up kan ik diverse malen klikken en dan komt er een C met alle mappen daarop.

Ik hoop jullie voldoende te hebben ingelicht, ik ben niet in zo'n prettige stemming, ben moe en het is al laat, niet voor mij want ik slaap toch slecht, maar laten we het hierbij maar even laten. Groeten Leo.
 

RuiterLeo

Gevestigd lid
Geachte forumleden, nog even dit, waar het uiteindelijk over gaat:

1537822364464.png
Als ik dat nou eens allemaal echt won.
Ik heb het allemaal in de ongewenste mailmap gedaan, daar staat bij dat het emailadres dan gelijk geblokkeerd wordt. Dat is fijf, alleen zijn het allemaal andere emailadressen, iedere keer weer.
 

Veng

Elite lid
Dat er zo veel op je af komt komt ook door allerlei opmerkingen die veel verder gaan dan alleen je email probleem;). Ik zou dan ook niet verbaasd zijn als je nu door de bomen het bos niet meer ziet. Ik krijg echter het gevoel dat je meer overzicht hebt dan uit je eerdere postings blijkt.
Het is voor mij duidelijk dat je op veel spamlijsten staat. Je kunt dan filteren tot je een ons weegt.
In post #31 geef ik echter aan wat je m.i. moet doen. Of dit ook met een spamfilter lukt weet ik niet. Daarmee heb ik geen ervaring.
 

RuiterLeo

Gevestigd lid
Goede morgen V&G,

Heb gisteren je bericht nog wel gelezen, maar weinig puf er op dat moment op in te gaan. Hopelijk begrijpelijk, als er van jullie kant zoiets komt van alles fout met die computer - let wel zo kwam het op mij af - . Maar er stonden ook soms zaken in die ik niet begreep, en dit keer niet de terminologie, maar gewoon volgens mij door elkaar halen van schijven, en is het ook een HP computer, windows 7 en windows 10. Echt ik begreep er allemaal niets meer van. En ik hoop dat het een misverstand is, een vergissing, immers iedereen kan zich vergissen. Dat is ook zo erg niet, maar als het zo is, bijvoorbeeld met dat HP meldt dat dan even. Het komt bij mij hard aan, ik denk ook in eerste instantie wat heb ik in vredesnaam, gekocht? Maar op een gegeven moment keert de werkelijkheid toch weer bij mij terug. Deze PC waar ik nu op werk, de Acer Aspire, is al die tijd dat ik hem al heb, een zeer goede PC. Alleen is de keuze van provider, en de software minder goed geweest. Van de provider kan ik niet één, twee, drie af, omdat het niet alleen over PC en Internet gaat. De software kan veranderen, ik bedoel, ik heb Edge al ingeruild voor Google Chrome en wat kunnen we nog doen? De mailaccount, bedoel andere account, geen upc of chello meer, betere spamfilter, een goed opschoonprogramma dat " verkeerde of slechte software, mappen e.d. uitschakelt", maar niet alle software dat ' hem ' niet bevalt.

Dan terug naar je mail. ik lees eruit dat je me toch een beetje begrijpt, althans hoe ik me voel na de discussie. Dat is fijn. En overzicht, dat probeer ik te behouden, maar laat iedereen uitpraten en adviezen geven en dan, vind ik, is het niet aan mij daar tegenin te gaan of commentaar te leveren. Ik lees alles en probeer eerst alles op te volgen, voor zover de tijd dat toelaat, en als het dan goed is of goed gaat is er geen probleem, maar als het advies niet klopt, ja dan kan ik er ook niets mee. Een mooi bruggetje naar je advies om naar post 31 te kijken en als ik dat doe, lees ik:
Zojuist even ingelogd bij Ziggo. Geen probleem hier. Trouwens zelden problemen.
Er zijn echter wel veel storingsmeldingen:
https://allestoringen.nl/storing/ziggo

Ik kan me niet voorstellen dat je dat als oplossing ziet. Of post 31 staat bij mij fout of je bedoelt een andere post. Ik hoor het wel.
 

Veng

Elite lid
Even samenvatten:

1) Er lijkt me niets mis met je pc, alleen de presentatie/naamgeving van de schijven vind ik verwarrend waardoor verkeerde conclusies op de loer liggen.

2) Er is niets mis met Ziggo.
"Er zijn echter wel veel storingsmeldingen:
https://allestoringen.nl/storing/ziggo
"
Dit was een momentopname en als je dat voor andere providers bekijkt zul je voor sommige providers ook wel storingsmeldingen tegenkomen. Geen enkele dienstverlener levert immers diensten zonder incidentele klachten.

3) Er is weinig mis met je mail. Weliswaar stoor jij jezelf erg aan de spam maar uitzonderlijk is de hoeveelheid spam mijns inziens niet. Je kunt ze ook gewoon wegklikken. Zelf vind ik voorkomen echter beter dan genezen. Zeker als er ook phishing mailtjes tussen zitten. Dat kan ik vanaf hier niet beoordelen.

Wat ik wel al eerder gezegd heb maar in mijn laatste post even vergeten ben is dat je ook kunt kijken of je tevreden bent met het aanpassen van je host file. Dat is nog minder werk dan je email aanpassen. Je pakt het probleem dan niet helemaal bij de bron aan maar mogelijk ben je er wel tevreden mee.
Zie post #20. Met wat uitleg is je hostfile aanpassen ook niet moeilijk. In elk geval veel eenvoudiger en minder werk dan je email accounts aanpassen.
 

RuiterLeo

Gevestigd lid
Beste V&G, dank wederom voor je bericht. Het is me duidelijk en gelukkig begrijp je hoe ik toch enigszins schrok van de vorige berichten (gaat me niet om wie, maar om de inhoud).

Wat de PC betreft heb ik ook geen klachten en als er iets mee misgaat, kan ik hem zelf toch niet repareren dus dan ga ik naar de winkel in Oud-Beijerland. Wat de schijven betreft daar heb ik geen hand in gehad behalve dat ik gevraagd heb een iets zwaardere SSD schijf te plaatsen, die dan als opstartschijf kan dienen. De SSD schijf is wel geplaatst maar is geen opstartschijf geworden, dat is de kleine SSD C gebleven en die is haast vol. Maar goed foutje van de winkel. Verder heb ik alleen de twee portable schijven aangedragen, die had ik nog en kan er ook niets aan doen dat ze zo heten c.q. naar het merk. Het was mijn bedoeling dat het schijven werden, waar de back-up op kwam of waar ik andere data die bewaard moet blijven kan plaatsen. Maar zoals gezegd ik weet niet hoe het werkt, ook niet die automatische back-up. Met onderzoeken ben ik er wel achter dat het zowel van Windows als van Norton gebeurt. Norton bergt het op in de cloud ???

Dat van Ziggo post 31 is nu duidelijk, ik hoef er niets mee te doen. Het is ook geen optie, zoals ook al gezegd, van Ziggo te veranderen. Dan moet ik ook van TV en Telefoon veranderen enz. met weer allerhande problemen en dubbele rekeningen van dien.

En dan de mail, waar het allemaal mee begonnen is. En wederom een herhaling, als het allemaal niet weg kan of er geen oplossing is, dan zal ik het wel zo moeten laten. Zoals je zegt je weet dat het komt en hoe het eruit ziet, steeds dezelfde zinnen en ik stop het weg bij ongewenste mappen omdat ik weer pas heb gezien dat die adressen automatisch geblokt worden. Maar als er toch een beetje een oplossing is en tevens betere bescherming, dan wil ik dat graag weten en graag opvolgen c.q. installeren. . Een spamfilter was er één van, maar nog nergens antwoord welke en hoe doe ik dat. Jij geeft nu aan de hostfile aanpassen of downloaden en installeren. Ben reeds naar de sites toegegaan, is veel tekst en daarom heb ik het uitgeprint kan ik op mijn gemak lezen. Immers ik had nog nooit van hostfile gehoord, weet dus ook niet of ik een hostfile heb en die moet ik dan bewaren, zeg je. Nou ik ga het maar allemaal lezen. Bedankt weer voor je adviezen.
 

Veng

Elite lid
Op het gevaar af je weer in verwarring te brengen wil ik dit toch niet onvermeld laten:

Als alternatief voor "Student aan huis" zou het je (computer)leven een stuk gemakkelijker maken als je iemand had die je op afstand toegang tot je computer wilt verlenen. Dat zou dus ook iemand van een forum kunnen zijn. Je hoeft die persoon niet te kennen maar moet hem/haar natuurlijk wel vertrouwen. Laat maar weten of je wilt weten hoe (eenvoudig) dit werkt. Bij grotere bedrijven wordt zo alle computeronderhoud gedaan. Die helpdesken zitten dan gewoon in het buitenland (Indië of portugal)

Wat betreft de host file: ja, die heb je een en hoeft alleen maar vervangen te worden.
 
Laatst bewerkt:

RuiterLeo

Gevestigd lid
Hallo V&G,
Je bericht ontvangen. We moeten nog even naar de super voor straks te eten. Dus ik ben er even niet. Ik weet hoe het op afstand werkt, de computerzaak heeft dat ook wel een paar keer gedaan vanwege de camera's. Denk daar i ook even over na, ik heb zelf niemand, zal dus uit het forum moeten komen, maar ik ken niemand, ben goed van vertrouwen, maar hoe kan dat als je niemand kent. Verder ben ik nog bezig met de hostfile, maar zoals altijd komt er iedere keer iets tussen, telefoon, nieuwe mails en ik moet iets bestellen en dat gaat maar niet. De PC doet het goed, maar bij betalen komt er geen respons van de andere zijde. Dus ben even druk, maar meld me zeker weer.
 

Veng

Elite lid
Wat betreft het vertrouwen, iemand die je kent geniet natuurlijk de voorkeur. Je zou bv. eens bij de vrijwilligers van je woonplaats kunnen kijken of die ergens computerhulp leveren. In mijn woonplaats kan dat volgens mij.
Of via een landelijke site:
https://www.nlvoorelkaar.nl/vrijwilligers/computer-hulp?p=11&view=lijst&sort=datum
Deze ken je waarschijnlijk wel maar zullen niet gratis zijn:
https://www.computerhulp-oud-beijerland.pro/
Of Hoeksche Waard. Ligt toch ook in de buurt dacht ik? Als ze ten minste ook bij jou willen/mogen komen.
https://www.welzijnhoekschewaard.nl/hulp/pc-hulp
 

RuiterLeo

Gevestigd lid
Dank V&G voor je meedenken. Ik zal ze allen eens proberen en kijken wat het wordt. De computerclub hier d.w.z. in Oud-Beijerland komt af en toe 's avonds bijeen, maar helpen niet aan huis en zijn daar helemaal niet voor in, maar goed we zien wel.
We hebben voor het middageten nog wat boodschappen gedaan, maar waren laat en zat het nog tegen ook. Pas rond 2 uur konden we eten. En vervolgens was er weer één en ander op te ruimen en weer mail beantwoorden. Ik heb het programmaatje Faststone capture gehad, kan je makkelijker printscreenen. Nou dat valt nogal tegen, het is in 'technisch'Engels en snap er vooralsnog niet veel van. Maar het houdt ook lekker op. Het hostfile heb ik uitgeprint, zijn zón 10 velletjes, ben begonnen maar moet het nog goed doornemen. Duurt ook wel weer even. Heb ik thuis nog een ander klusje met een retro radio en 4 speakers, moet die radio een versterker hebben enz. enz. Het komt allemaal wel in orde, maar het is een beetje druk en de meevallers moeten kennelijk nog komen. Groeten, Leo.
 

Veng

Elite lid
Doe maar kalm aan. Ik loop niet weg:)
 

RuiterLeo

Gevestigd lid
Beste V&G, ik wou dat ik kon zeggen dat doe ik ook. Na het avondeten heb ik inderdaad even kalm aangedaan, gewoon gaan zitten. Maar een eindje verder staat de PC aan en dan ga je toch weer kijken of er niet iets nieuws is.. En dan is er weer een mail en dan antwoord je er weer op want de afzender bedoelt het ook goed. Maar toch even rustiger want geheel tegen mijn zin heb ik nog niet de hostfile opgepakt, het is een flink leesstuk, en de Faststone kan ook wel even wachten Maar ja dan val je weer in wat anders, al gezegd iets bestelt bij een al eerder 'bestelde' firma, maar iedere keer bij betalen vul ik mijn card in en de ecode en in plaats van bestelling en betaling goed ontvangen krijg ik steeds: uw winkelwagen is leeg, bestel opnieuw. In goed vertrouwen , ook dat er iets fout bij het ontvangen gaat, heb ik een paar keer opnieuw besteld, maar telkens hetzelfde, winkelwagen leeg bestel opnieuw en nooit een bevestiging en ook niet een bevestiging per email wat ook normaal is. Ik denk laat ik even kijken naar mijn icscard, daar ingelogd e.d. en ja hoor 5x het bedrag ruim boven de honderd euro afgeschreven, Dat gaat natuurlijk even voor. De ICS Card gebeld, gevraagd direct te storneren, dat kunnen ze niet dat moet de partij doen die het geld ontvangen heeft. Die partij was na 17 uur al naar huis, dus maar een contactformulier ingevuld. Genoeg hierover, het is allemaal terzijde, maar het houd je volledig op. Dus kalm aan doen, de PC en de problemen moeten maar even wachten, maar dat valt niet mee. Groeten, Leo.
 
Bovenaan Onderaan