Vraag videokaart met kuren?

robbie44nl

Gevestigd lid
Hallo allemaal.
Ik heb laatst, na het overlijden van mijn ssd, alles (progs + windows 8.1) opnieuw op de pc geinstalleerd op een nieuwe ssd.
Sindsdien krijg ik met geen mogelijkheid de drivers voor mijn videokaart (sapphire radeon HD7770 1GB) geinstalleerd.
Af en toe werd mijn beeld tijdens installatie v.d. driver zwart en daarna startte zelfs windows (8.1) niet meer op. Eerder nooit problemen gehad en nu elke keer ellende, maar het begint wel elke keer met een wegvallend beeld.
Gelukkig heb ik altijd een image bij de hand, maar die blijf ik zo elke keer weer terug zetten en daar word ik ook weer flauw van.
Het automatische detectieprogramma van AMD geeft zelfs aan dat er geen radeon-product in de pc zit!!
Nu vertrouw ik mijn videokaart niet meer, door al dat gedoe en elke keer met een beeld, dat op de gekste momenten zwart wordt en dan is ook windows vernaggeld, zodat die niet meer opstart. Heb ik gelijk en is de videokaart rijp voor exit?
 

Rubensky

Moderator
Team lid
Heb je de driver al eens handmatig gedownload, zo nodig uitgepakt, en toen geïnstalleerd?

Eventueel kan je proberen of correcte installatie in de Veilige Modus wel wil lukken.
 

robbie44nl

Gevestigd lid
Ik heb ondertussen ook al een andere videokaart er in gezet. Precies hetzelfde drama.
De driver installeert en het beeld wordt blauw met wat horizontale dunne strepen er op. Daarna kan ik windows niet meer opstarten, die is dan ook gelijk vernaggeld. Het eneige dat ik krij is een melding:
kernel security ckeck failure. Nu weer een image terggezet( voor de 6e keer!) en het spul draait nu weer. Maar nog steeds niet de drivers geinstalleerd. Gek word je er van!
 
Bovenaan Onderaan