Vraag Windows 10 reserveert gigabytes schijfruimte voor updates

Aarie25

Moderator
Team lid
De volgende grote versie van Windows 10 zal gigabytes aan schijfruimte voor beveiligingsupdates, feature-updates, systeemcache en tijdelijke bestanden reserveren. Op deze manier moeten belangrijke functies van het besturingssysteem blijven werken en blijft het systeem beschermd, zo meldt Microsoft.

Volgens Microsofts Jesse Rajwan kunnen applicaties en het besturingssysteem onbetrouwbaar worden wanneer er geen ruimte meer is. Ook heeft Windows Update ruimte nodig voor het downloaden en installeren van updates. Met de lancering van Windows 10 versie 1903 zal het besturingssysteem daarom schijfruimte reserveren. Deze nieuwe optie wordt automatisch geïntroduceerd op systemen die standaard met Windows 10 versie 1903 geleverd worden, of op systemen waar er een schone installatie van deze versie plaatsvindt.

Microsoft verwacht dat er begonnen zal worden met het reserveren van 7 gigabyte aan schijfruimte. Deze hoeveelheid is dan niet meer beschikbaar voor applicaties of de gebruiker. Dit getal kan echter in de loop van de tijd veranderen, gebaseerd op hoe het systeem wordt gebruikt. Afhankelijk van diagnostische data of feedback van gebruikers zal Microsoft mogelijk ook besluiten om de gereserveerde schijfruimte aan te passen.

In de nieuwste testversie van Windows 10, met buildnummer 18312, is het nu mogelijk om deze nieuwe "reserved storage" feature te testen. Windows 10 versie 1903 zal naar verwachting in maart of april van dit jaar verschijnen.

Bron Security.nl
 

Emi

NCF Goeroe
ik denk nu aan al die systemen waar dat zo een emcc kaartje aanwezig is van amper 32GB waar dan de Windows op draait ...ik denk dat wanneer Microsoft 7GB gaat reserveren om toekomstigen updates gemakkelijker binnen te halen dat er veel gebruikers zullen gaan klagen over te weinig ruimte ...
 

Abraham54

Administrator
Team lid
Ook de tempfiles worden binnen die 7GB gezet.
Niet leuk voor SSD gebruikers die tempfiles op de gewone HD hebben geparkeerd,mede in verband de schrijfacties daarin.
 

Aarie25

Moderator
Team lid
Daar heb je een goed punt!
 
Bovenaan Onderaan