Windows 10 WINDOWS 10 usb boot

svv1972

Junior lid
Hallo,
Ik heb een PC met WIN10_1903 versie. Daarna de updates geïnstalleerd en wat software geïnstalleerd.
(office 2016, media player etc.)

Zoals de computer nu is geïnstalleerd en geconfigureerd is dit een mooi punt om hier een usb boot disk van te maken.
Ik wil namelijk een image op een usb stick hebben staan waarmee ik andere Pc's kan installeren. Zodat ik niet vanaf versie 1903 moet installeren, office, media player, etc en updates moet runnen)
Dus installeren. Windows activeren, andere naam geven en klaar.

DUS: Is het mogelijk om vanaf een pc die geïnstalleerd is een zelfde ISO file te maken. Dus met WIN10 en de update's en software.
 

Aarie25

Moderator
Team lid
Hallo,

Nee want elke pc heeft een eigen licentie code nodig.
Dus kun je alleen een image maken voor jou eigen pc.
 

Emi

NCF Goeroe
jij wilt dus een image van een werkende systeem op een usb stick plaatsen om vervolgens andere systemen te voorzien van deze image … dit gaat nooit werken .
dit kan enkel werken indien jij een eigen aangepaste iso bestand aanmaakt . .
m.a.w. je dient een bestaande Windows10 iso te gaan bewerken om in deze iso al de programma's te voorzien die jij wilt hebben ..daarvoor dien je NTlite te gebruiken .
tevens is het al vermeld dat elk systeem een eigen licentie nodig heeft ..
 

ShadyAngel

Gevestigd lid
Windows zelf gaat niet lukken. Ik heb wel vorig weekend mijn laptop volledig opnieuw geïnstalleerd en daarna alle programma's van de desktop.
Eerst windows erop gezet en daarna alle programma's met hun instellingen over gezet met behulp van PC Trans. Zelfs het account werd hiermee overgezet. Dit was de eerste keer dat ik met PC Trans bijna een volledige installatiekopie van de desktop naar de laptop gekopiëerd heb, zonder één enkele fout. Alleen moet je voor sommige programma's wel een geldige (extra) licentie hebben omdat deze soms opnieuw moeten geactiveerd worden. Dit is ook de reden dat ik voor de meeste programma's extra licentiesleutels heb.
Windows 10 stond er in 15 minuten op en de rest van al mijn programma's ook zo'n 20 minuten.
PC Trans vereist wel per 2 pc's een licentiesleutel, je kan die wel deactiveren en opnieuw gebruiken op de doel-pc maar dat is een gedoe en daarom heb ik 2 lifetime licenties voor 3 pc's.
 

svv1972

Junior lid
Het is een Enterprice versie en wil best handmatig elke keer de key erin kloppen.
Ik wil gewoon af van na het WIN10 installatie nog updates installeren en software installeren.
 

Lange Pier

NCF Goeroe
Een W10 oem licentie kun je niet meenemen en op alle notebooks staat die.
DUS: Is het mogelijk om vanaf een pc die geïnstalleerd is een zelfde ISO file te maken. Dus met WIN10 en de update's en software.
Zoals @Emi al aangaf gaat dat niet werken, met een desktop en een retail key zou dat nog gaan maar dan is die key niet meer werkend op de donor PC.
En Office key's kun je ook niet zomaar meenemen of je moet er eentje hebben voor meerdere PC's.

Gewoon installeren waar W10 op moet draaien, later een incrementele back-up laten maken via de scheduler, heb je altijd een werkende back-up achter de hand.
 

Abraham54

Administrator
Team lid
Als alles over dezelfde volume licenties beschikt, dan is het aanmaken van één image op een externe HD de oplossing.
Wel de bootstick maken via het back-upprogramma.

Op deze wijze heb ik een paar jaar terug dezelfde Windows 7 op meerdere notebooks geïnstalleerd.
 

Lange Pier

NCF Goeroe

ShadyAngel

Gevestigd lid
Het word nergens vermeld maar is wel zo. Werd in de loop van vorig jaar aangepast of is het altijd zo geweest? Misschien maar feit is dat het wel werkt. Ik heb Office 2019 1x gekocht (toen 65€-Varsio) )en op 4 pc's draaien. Ik heb toen wel ergens gelezen dat het mogelijk was, anders had ik het niet geweten. Enige voorwaarde is wel dat de licentie voor office (géén windows) geregistreerd is bij microsoft.
 

Black Tiger

Junior lid
Ligt toch echt wel aan het licentie type. Kan met bootlegs ook en voor Office 2013 is het aantal zelfs teruggedraaid in het verleden van 3 naar 1 of zo. Op 1 pc en eentje om naar te transferren anders krijg je netjes een melding van je aan de limiet zit bij het activeren.
Voor 365 is het net verhoogd. Wat jij schrijft lukt niet bij alle versies, maar is het proberen waard.
 

Abraham54

Administrator
Team lid
Wanneer de TS met volume licenties te maken heeft voor Windows en Office, dan is er geen enkel probleem om al die 99 computers van één en dezelfde Windows en Office te voorzien.
 

ShadyAngel

Gevestigd lid
Bij mij lukt het met zowel Office Professional 2016 als 2019. Beide wel bij Varsio (65€) gekocht en moesten eerst geregistreerd worden bij microsoft. Ik heb pas later ontdekt dat ik 1 licentie voor al mijn pc's kan gebruiken. Hoe het met die wel heel goedkope versies zit weet ik ook niet. Ik dacht ook ergens gelezen te hebben dat je die zelfs maar 1 maal kan activeren, zelfs een herinstallatie zou niet lukken.
 

Hans60

Enthousiast
Die errug goedkope Windows- en Officelicenties zijn vaak volume licences die zo'n tussenverkoper bij MicroSoft koopt en registreert als bedrijf, of opkoopt uit restpartijen. Vervolgens verkoopt hij die licentie particulier zó vaak door dat hij er grof geld aan over houdt. Strict gesproken valt dit onder het kopje 'fraude' want volume licences mag je niet aan particulieren doorverkopen maar MS controleert en handhaaft niet erg streng.
Als je dus zo'n licentie hebt gekocht kun je deze op (zeer) veel computers gebruiken. Je loopt alleen het (zeer kleine) risico dat de licentie ge-deactiveerd wordt als MS er achter komt.
Lees hier meer over de licenties van bijv. Varsio.
 

Black Tiger

Junior lid
Abraham54 zei:
Wanneer de TS met volume licenties te maken heeft voor Windows en Office, dan is er geen enkel probleem om al die 99 computers van één en dezelfde Windows en Office te voorzien.
Dat klopt, maar daarom schreef ik ook duidelijk aan Shady:
Black Tiger zei:
Wat jij schrijft lukt niet bij alle versies, maar is het proberen waard.
Hetgeen dus al aangeeft dat er versies zijn waarbij dat wel gaat, veelal bootleg versies (eigenlijk niet legaal zoals Hans60 al uitlegt).

@ShadyAngel Da's boffen, ik heb een 2016 professional plus voor iemand gekocht waar dat ook bij lukt, althans bij 2 pc's tot nu toe, met de 2013 die ik daar gekocht heb lukt dat helaas niet. Je moet er wat geluk mee hebben. Bij Varsio gaat het echter niet meer lukken.

Hans60 zei:
maar MS controleert en handhaaft niet erg streng.
Dat gebeurt wel eens steeksproefsgewijs, inderdaad loop je een klein risico dat MS de licentie kan de-activeren maar dat gebeurt niet snel.
Echter er zijn twee grote opeens tegelijk verdwenen. Varsio en Digitallicense. Ongeacht wat die op hun website hebben staan is me dat wat te toevallig en dit waren twee van de grootste/bekendste verkopers. Het ligt voor de hand dat die een shutdown notice van MS hebben ontvangen.
 
Bovenaan Onderaan