Opgelost Zwart scherm bij system restore

#1
Hey allemaal,

Na wat gegoogled te hebben en niets hebben kunnen vinden, toch maar eens wat experts hulp vragen :)

Vanochtend is mn PC vastgelopen en heb deze toen met de knop uitgezet. Bij het opnieuw opstarten bleef deze bij het laden van windows 10 hangen, zie filmpje hieronder:

View: https://youtu.be/gCL_ckjymxQ


Na opnieuw te hebben opgestart geprobeerd deze in safe mode te krijgen (F8). Hierbij ging hij meteen naar de system restore, alleen inplaats van deze te laden zie ik alleen een wit scherm. Mn cursor krijg ik nog wel in beeld en ik zie heel kort schermpjes verschijnen. Zie hieronder:

View: https://youtu.be/yEtNMsOQGEg


Ik tast een beetje in het duister met wat ik nu kan doen en wat de oorzaak is. Ik ben perongeluk in de bios gekomen, niets mee gedaan maar zal dat de temperatuur van mn pc ongeveer 65C was.

PC-specs? Geen idee :) de pc is ongeveer 4 jaar geleden door iemans gebouwd maar weet niet precies wat er in zit. Mocht het belangrijke info zijn, weeg iemand dan hoe ik deze informatie kan krijgen zonder dat ik op mn PC kan?

Dus, nu de vraag: weet iemand wat hier gaande is? Hebben jullie dit wel eens eerder gezien en weten jullie wat de oorzaak is? Hoe zou ik dit probleem kunnen oplossen? Andere dingen die ik zou kunnen proberen?

Alvast bedankt!
 

aarie25

Moderator
Medewerker
#2
Hallo,
Ik denk dat je beter eerst kunt afwachten wat systeem herstel gaat doen.
Want daar is hij mee bezig, want dat. Dit kan een tijd in beslag nemen.
 
TS
TS
K

KoosyNL

Nieuw lid
#3
Aah ok, ik had het idee dat ik daar iets moest doen, aangezien ik iets met mn muis kon doen. Ik zal hem eens aanzetten en afwachten.

Morgen zal ik mijn verslag doen :)
 

aarie25

Moderator
Medewerker
#4
Nee gewoon afwachten, dit kan soms enkele uren duren.
Ja dat is goed, wij horen het wel.
 
TS
TS
K

KoosyNL

Nieuw lid
#5
Update: Hij heeft overnacht staan draaien. Vanochtend stond dat hij bezig was met het vaststellen van het probleem. Ben vanavond pas laat thuis, eens kijken wat hij dan doet.

Wordt vervolgd!
 

aarie25

Moderator
Medewerker
#6
Hopelijk is het probleem dan opgelost.
We wachten het af.
 
TS
TS
K

KoosyNL

Nieuw lid
#7
Nieuwe update! Helaas is er nog van alles mis :)

Gisteravond gaf hij aan dat hij geen opstartherstel kon doen (https://ibb.co/bUMdEJ). Hierbij werd verwezen naar een logbestand, zie hier:

https://ibb.co/kG8auJ

Dit gaf me nu wel te toegang tot het menutje (https://ibb.co/nqPWZJ) waarin ik wat mogelijkheden had:

- Systeemherstel kan hij niet doen omdat er op dit moment geen herstelpunt aanwezig is op de PC (https://ibb.co/nQkigy)
- Opstartherstel doet hij niet
- Teruggaan naar vorige versie, Opdrachtprompt en Herstellen met kopie nog niet geprobeerd (leken me last resort opties)
- Via opstartinstellingen heb ik hem in Safe mode kunnen opstarten. Hier verder niets gedaan.

Na opnieuw opstarten uit safe mode startte te PC uiteindelijk op, duurde enkele minuten, stuk langer dan normaal. Na het opstarten kreeg ik onderstaande schermen te zien:

https://ibb.co/ntQc8d

https://ibb.co/cR3x8d

Verder deed de PC het wel, maar had ik geen toegang tot mijn tweede harde schijf. Ik heb een SDD (C-schijf) en een tweede harde schijf die gescheiden is in D: en E:. Deze laatste twee kon ik niet meer terug vinden.

Hoe nu verder? Hebben jullie enig idee wat hier aan de hand kan zijn? Enige indicatie dat het een hardware of een software dingetje is? Wat zijn dingen die ik nog kan proberen?

Enig idee of ik nog bij mijn harde schijf kan en hoe ik dat zou moeten doen?
 

aarie25

Moderator
Medewerker
#8
Jij zegt dat opstartherstel niet werkt, heb jij wel met de media creation tool een opstartbare usb gemaakt?

Kon jij de tweede harde schijf in veilige modus niet terug vinden?
Dit zou kunnen komen omdat Windows dan minimaal werkt en dus veel services enz uitschakelt.
 
TS
TS
K

KoosyNL

Nieuw lid
#9
Thanks Aarie!

Nee, ik heb geen opstartbare USB aangemaakt. Is dat nog steeds mogelijk te doen nu de PC maar voor de helft werkt of zal ik een andere oplossing moeten zoeken?

Ik heb nog niet gekeken of ik de tweede schijf in veilige modus kan terugvinden, zal ik straks eens proberen. Mocht die niet te vinden zijn, zou dan m'n harde schijf kapot kunnen zijn of is dat te vroeg om te zeggen?
 

Emi

NCF Goeroe
#10
je gebruikt de pc waarmee je deze berichten schrijft om je via het media creation tool je een usb stick aan te maken …. letop indien de betreffende pc een 32 bit versie is en deze die je nu gebruikt een 64 bit dan dien jezelf aan te geven om een 32 bit usb stick aan te maken ...gebruik bij voorkeur een lege usb stick van minstens 8 gb ( gebruik je een grotere dan worden de bestanden daar op aanwezig verwijderd omdat de stick geformateerd zullen worden )
 

Emi

NCF Goeroe
#11
je schijf is zeker niet stuk … mogelijk dat het betreffend systeem al iets ouder is want ook ik kreeg hier vandaag op één van mijn reserve desktop's een zwart scherm te zien ..met het eenzelfde probleem ..ik diende effe wel mee te delen dat het opnieuw installeren van Windows 10 laatste versie 1803de enige optie was om deze reserve desktop terug werkende te krijgen …. probeerde ik eerder een "automatisch herstel" dan werd de betreffende SSD niet gevonden !
 

aarie25

Moderator
Medewerker
#12
Nee, ik heb geen opstartbare USB aangemaakt. Is dat nog steeds mogelijk te doen nu de PC maar voor de helft werkt of zal ik een andere oplossing moeten zoeken?
Hier vind je meer informatie onder het tweede +je en de download optie.
Klik hier
 
TS
TS
K

KoosyNL

Nieuw lid
#13
Top, thanks guys. Maar eens opzoek gaan naar een usb stick van 8gb ;)

Mijn schijven kan ik trouwens in safe modus ook niet zien.

Heeft het trouwens zin om via het menu de pc terug te zetten naar een vorige versie, of is de opstart usb mn best bet?
 

Emi

NCF Goeroe
#14
toen ik hier daarstraks het probleem voor kreeg op de reserve desktop gaf deze aan dat er geen vorige versie aanwezig was ...ook al was deze er dus wel op een 2de interne HDD hier bleef enkel de optie om een verse installatie te doen .. het systeem waar het probleem zich hier voordeed is onderwijl al 15 jaar oud … eerder onder versie 1704 waren er geen problemen en mogelijk is dit systeem te oud voor versie 1803
 

aarie25

Moderator
Medewerker
#15
Ik zou gewoon de laatste versie kiezen, want anders krijg je hem gewoon weer via Windows update aangeboden.
 
TS
TS
K

KoosyNL

Nieuw lid
#16
Nieuwe update: ik heb windows opnieuw geinstalleerd, en hij lijkt het weer te doen! Thanks!

Ik heb mn pc oogestart en de instalatie handmaric via deze computer gedaan om zo mijn files te kunnen houden. Tijdens het instaleren kreeg ik wel twee keer inderstaande melding. Hij is daarna gewoon door gegaan met instaleren. Moet ik me daar nog zorgen over maken?

https://ibb.co/fWU7dd

Het laden van windows duurt nog steeds erg lang. Kan dit kloppen?

Het enige is dat ik nog steeds mijn D en E niet kan vinden. Hebben jullie advies hoe ik daar weer bij kan komen?

Ik zal nu denk ik alles weer opnieuw moeten instaleren, maat sommige dingen zet ik liever op mn D schijf, dus daar wacht ik nog heb.

Volgens mij ben ik er bijna, alvast enorm bedankt :)
 

Emi

NCF Goeroe
#17
wel dat scherm kreeg ik dus ook te zien en eender welke optie ik nam niets hielp ...een verse installatie was het enige dat hielp … jij zegt nu dat je de D en de E niet te zien krijgt ...ook niet via schijfbeheer !
*rechtsklik op start en kies schijfbeheer ….effe een schermafbeelding plaatsen om te zien wat er dient te gebeuren .
 
TS
TS
K

KoosyNL

Nieuw lid
#19
Misschien dat deze extra informatie helpt: toen de problemen nog niet waren opgelost en ik onderstaand scherm zag en op "wijzigen" klikte, zag ik ze nog wel allemaal staan.

https://ibb.co/cR3x8d

Ik weet niet of dat nuttige informatie is, maar bij deze :)
 

Emi

NCF Goeroe
#20
denk dat je de kast eens dient open te maken en vervolgens de sata controleren desnoods eventjes los maken en opnieuw aan sluiten ..want ook in schijfbeheer is dus de D en de E nergens te zien ..
*de pc dient dus uitgezet te worden en stroomvrij gemaakt te zijn voor je deze HDD heraansluit .
 

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan